Παράλιο Άστρος
logo: Το Άστρος της Θαλάσσης
Αναζήτηση Go

Τραυματίας ο Λουκάς Παπαδήμος από έκρηξη στο αυτοκίνητό του

Κατηγορία Γενική | Αναρτήθηκε 25-05-2017 09:31:37 pm | από nskarmoutsos

Έκρηξη σημειώθηκε στις 6:35 το απόγευμα της Πέμπτης, στη συμβολή των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνη, στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ το όχημα βρισκόταν εν κινήσει εξερράγη στο εσωτερικό του παγιδευμένος με εκρηκτικά φάκελος, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρία άτομα, τα οποία μεταφέρθηκαν στον Ευαγγελισμό.
Πρόκειται για τον κ. Παπαδήμο, τον οδηγό του αυτοκινήτου και την ασφάλειά του. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ζωή των τραυματιών δεν βρίσκεται σε κίνδυνο.
Ο κ. Παπαδήμος φέρει θλαστικά τραύματα στο θώρακα και στην κοιλιά, μικροεγκαύματα στο πρόσωπο και εισπνευστικό έγκαυμα.
Από το τελευταίο συμπεραίνεται ότι ήταν ο ίδιος που άνοιξε τον παγιδευμένο φάκελο.
Ο κ. Παπαδήμος υποβλήθηκε σε εξετάσεις και, σύμφωνα με πληροφορίες, η αξονική στην οποία υποβλήθηκε είναι καθαρή.
Ο κ. Παπαδήμος μεταφέρθηκε στην εντατική για να αντιμετωπιστούν τα τραύματά του και θα νοσηλευτεί για προληπτικούς λόγους.
Στο πλευρό του κ. Παπαδήμου βρίσκεται από την πρώτη στιγμή η σύζυγός του.
Τα άλλα δύο άτομα είναι ελαφρύτερα τραυματισμένα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο παγιδευμένος φάκελος είχε παραλήπτη το γραφείο του στην Ακαδημία Αθηνών, της οποίας ο κ. Παπαδήμος είναι πρόεδρος.
Στη συνέχεια ο φάκελος μεταφέρθηκε στην Τράπεζα της Ελλάδος από όπου ο κ. Παπαδήμος τον παρέλαβε.
Ο φάκελος φέρεται να «σκαναρίστηκε» και στην Ακαδημία και στην ΤτΕ, χωρίς να βρεθεί τίποτα.
Οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Παπαδήμος είχε φύγει από το γραφείο του στην Τράπεζα της Ελλάδος, στην οδό Ομήρου, και κατευθυνόταν για το σπίτι του, στα Βόρεια Προάστια.
Είναι το πρώτο μεταπολιτευτικά τρομοκρατικό χτύπημα κατά πρώην πρωθυπουργού.

Πηγή: in.gr

«Ξέφραγο αμπέλι»

Κατηγορία Σχόλια | Αναρτήθηκε 25-05-2017 12:31:08 pm | από nskarmoutsos

Γυναίκα κάνει μπάνιο στην είσοδο του λιμανιού του Παραλίου Άστρους, με κίνδυνο της σωματικής της ακεραιότητας, ενώ δίπλα περνά ιστιοπλοϊκό, φωτ. Πέμπτη 25-5-2017 12.00.

Υ.Σ: Αυτό το «φαινόμενο» το έχουμε επισημάνει πολλές φορές, αλλά δεν δίνεται η ανάλογη σημασία, μέχρι να συμβεί ατύχημα, «χτύπα ξύλο».

Capital controls: Σωρευτική ανάληψη έως 1.800 ευρώ το μήνα

Κατηγορία Γενική | Αναρτήθηκε 25-05-2017 09:29:19 am | από nskarmoutsos

Σχέδιο για τη χαλάρωση των capital controls παρουσιάζει η Ελληνική Ένωση Τραπεζών στο υπουργείο Οικονομικών και στη Τράπεζα της Ελλάδας, με στόχο να πάρει ανάσα η αγορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι προβλέψεις του βασίζονται σε τρεις προτάσεις που πάντως δεν προβλέπουν το άνοιγμα νέων λογαριασμών όπως τουλάχιστον εκτιμάτο κατ' αρχήν.

Οι προτάσεις στοχεύουν στο να αυξηθεί η ρευστότητα της οικονομίας και να επιτραπεί η ανάληψη ποσού 1.800 ευρώ τον μήνα όπως επίσης να υπάρχει δυνατότητα προσθήκης συνδικαιούχου σε υφιστάμενο τραπεζικό λογαριασμό και να αυξηθεί το όριο για τη μεταφορά κεφαλαίων στο εξωτερικό που αφορούν στην πληρωμή τιμολογίων εισαγωγικών επιχειρήσεων.

Το σχέδιο με τις αλλαγές στα capital controls, είχε αποκαλύψει η εφημερίδα «Ειδήσεις», στις 9 Μαΐου.

Στις προτάσεις της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών περιλαμβάνονται:

1. Να επιτρέπεται στους πολίτες να προχωρούν σε σωρευτική ανάληψη ποσού 1.800 ευρώ μια φορά τον μήνα ( 60 ευρώ τη μέρα Χ30 ημέρες =1800 ευρώ τον μήνα).

Όπως είναι γνωστό, από την πρώτη μέρα επιβολής των capital controls τον Ιούνιο του 2015 το όριο της ημερήσιας ανάληψης είναι 60 ευρώ τη βδομάδα ή 840 ανά 14 ημέρες .Αν η πρόταση γίνει δεκτή , ο δικαιούχος του λογαριασμού θα μπορεί να σηκώσει 1.800 ευρώ π.χ την 1η Ιουνίου και να έχει δικαίωμα για νέα ανάληψη την 1η Ιουλίου.

2.Να επιτρέπεται η προσθήκη συνδικαιούχου σε υφιστάμενο λογαριασμό κατάθεσης , καθώς προς το παρόν ισχύει η απαγόρευση για άνοιγμα νέου τραπεζικού λογαριασμού.

3. Να αυξηθεί στο 180% του καλύτερου μήνα, από 140% σήμερα, το όριο για πληρωμή τιμολογίων στο εξωτερικό λόγω εισαγωγών.

Δηλαδή μια εταιρεία που τον Ιούνιο του 2016 πραγματοποίησε εισαγωγές αξίας π.χ 1 εκατ. ευρώ έχει όριο 1,4 εκατ. ευρώ, και το όριο αυτό να αυξηθεί στο 1,8 εκατ. ευρώ. Όπως είναι γνωστό, αναφέρει η Hμερησία, οι εκροές κεφαλαίων στο εξωτερικό έχουν απαραιτήτως την έγκριση επιτροπών και συγκεκριμένα για ποσά μέχρι 10.000 ευρώ η έγκριση δίνεται από το κατάστημα , για ποσά από 10.000 -350.000 ευρώ από την ειδική επιτροπή της κάθε τράπεζας και για ποσά άνω των 350.000 ευρώ από τη μεγάλη επιτροπή της ΤτΕ.

Πηγή: enikonomia.gr

Παιδοφύλαξη

Κατηγορία Παραβολές | Αναρτήθηκε 25-05-2017 09:23:21 am | από nskarmoutsos

Η μητέρα δουλεύει στον μεγάλο δρόμο για τα στοιχειώδη και η κόρη μόλις 2 ετών, θα μείνει δεμένη στο δένδρο μέχρι να επιστρέψει. Η φωτογραφία είναι από το Jammu της Ινδίας.

Πηγή: kathimerini.gr

Τ.Ε. ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΚΚΕ: Θηλιά στο λαιμό του λαού

Κατηγορία Γενική | Αναρτήθηκε 24-05-2017 05:16:09 pm | από nskarmoutsos

Δελτίο τύπου

Αν ένα πράγμα επιβεβαιώνεται από την προχτεσινή συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ, είναι ότι οποιαδήποτε ρύθμιση κι αν αποφασιστεί για το χρέος, θα συνοδεύεται από ένα νέο, σαρωτικό κύμα αντιλαϊκής επίθεσης, χωρίς ημερομηνία λήξης.

Ολα τα σχέδια και οι προτάσεις που έπεσαν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης για τη διευθέτηση του ελληνικού κρατικού χρέους περιέχουν την πρόβλεψη για ματωμένα πρωτογενή πλεονάσματα από τα οποία θα πληρώνονται οι τόκοι, προκειμένου να καταστεί το χρέος «βιώσιμο» μέχρι το 2060!

Μάλιστα, για να συμβεί αυτό, θα πρέπει οι ρυθμοί ανάπτυξης να παραμένουν σταθεροί για 32 ολόκληρα χρόνια (!) από το 2022 και έπειτα, διαφορετικά τα πρωτογενή πλεονάσματα θα πρέπει να αυξηθούν κι άλλο. Κι όλα αυτά μέσα σε συνθήκες γενικευμένης αβεβαιότητας στην παγκόσμια οικονομία, με ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει η κρίση.

Στην πραγματικότητα, η ίδια η συμφωνία για το χρέος θα αποτελέσει από μόνη της ένα μνημόνιο διαρκείας στο σβέρκο του λαού, για να εξοικονομήσει το κράτος χρήματα που θα κατευθύνονται στο ακέραιο για την ενίσχυση του κεφαλαίου και τη χρηματοδότηση της ανάκαμψης.

Ο λαός πληρώνει ήδη με αιματηρές περικοπές, αντεργατικές ανατροπές και φοροαφαίμαξη τα πρωτογενή πλεονάσματα των μνημονίων, στο όνομα της «δημοσιονομικής σταθερότητας», με την κυβέρνηση μάλιστα να πανηγυρίζει ότι υπερβαίνει τους καθορισμένους στόχους, «υπερβάλλοντας εαυτόν» στην υλοποίηση των αντιλαϊκών μέτρων.

Με τη συμφωνία για το χρέος, οι εκβιασμοί στο λαό θα ενταθούν, για να σηκώσει «ψηλά τα χέρια» μπροστά στη νέα επίθεση. Τα αντιλαϊκά μέτρα που θα αποφασίζονται από χρόνο σε χρόνο, και μάλιστα στο διηνεκές, θα είναι χωρίς προηγούμενο και σωρευτικά θα απογειώσουν την εκμετάλλευση και θα βαθύνουν τη φτώχεια για το λαό.

Η κυβέρνηση υπερασπίζεται με σθένος τη διευθέτηση του κρατικού χρέους και προσπαθεί να καλλιεργήσει προσδοκίες στο λαό ότι κάτι καλό τον περιμένει, αν εφαρμοστεί η συμφωνία. Την ίδια στάση όμως απέναντι στο ζήτημα του χρέους κρατούν και τα άλλα αστικά κόμματα, ανεξάρτητα από την κριτική που ασκούν στην κυβέρνηση για ανεπάρκειες και καθυστερήσεις.

Για παράδειγμα, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θεωρούν τις σημερινές εξελίξεις παράγωγο της συμφωνίας που είχαν διαπραγματευτεί οι ίδιοι ως κυβέρνηση το 2012 και καταλογίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι τους κλέβει τη «δόξα», ολοκληρώνοντας τώρα εκείνον τον σχεδιασμό.

Με την ίδια θέρμη υπερασπίζονται το «κούρεμα» του χρέους με το PSI, που ζημίωσε με δεκάδες δισ. ευρώ τα ασφαλιστικά ταμεία. Τη σημασία εκείνης της ρύθμισης για το κεφάλαιο αναγνωρίζει τώρα και ο ΣΥΡΙΖΑ. Ολοι μαζί ιεραρχούν τη διευθέτηση του χρέους σε «νούμερο ένα» παράγοντα για τη στήριξη της ανάκαμψης, μιλώντας ακόμα και για «εθνική γραμμή» σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις για να υπάρξει συμφωνία.

Η ...γραβάτα που λέει ότι θα φορέσει ο πρωθυπουργός, αν υπάρξει συμφωνία για το χρέος, είναι θηλιά στο λαιμό του λαού, που θα πληρώσει διπλά και τρίδιπλα κάθε ευρώ «ελάφρυνσης» του κρατικού χρέους, για το οποίο δεν έχει καμιά ευθύνη. Σημειωτέον ότι μιλάμε για διευθέτηση και όχι για μείωση του χρέους, που σημαίνει ότι ο λαός θα κληθεί να το αποπληρώσει στο σύνολό του μέχρι τελευταίας δεκάρας.

Επομένως, το δίλημμα που του βάζουν, «χρέος και λιτότητα ή διευθέτηση και ανάκαμψη», είναι πέρα για πέρα κάλπικο. Η αντιλαϊκή πολιτική θα συνεχίζεται και θα ενταθεί με ή χωρίς συμφωνία για το χρέος, γιατί αυτό απαιτούν οι ανάγκες του κεφαλαίου. Μόνο ένας δρόμος υπάρχει για να απαλλαγεί ο λαός από τον βραχνά του χρέους και των μέτρων: Να οργανώσει τη συμμαχία και την πάλη του ενάντια στο κεφάλαιο, να παλέψει για τη δική του εξουσία, που θα του δώσει τα εργαλεία να διαγράψει μονομερώς το χρέος και να οργανώσει την παραγωγή με βάση τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

Κούνια!!

Κατηγορία Παραβολές | Αναρτήθηκε 24-05-2017 09:37:07 am | από nskarmoutsos

Ένας ψαράς επιδιορθώνει τα δίχτυα του καθώς το παιδί του κοιμάται δίπλα του στην πόλη Κοτσί της Ινδίας.

Πηγή: naftemporiki.gr

Γιατί λείπει η μύτη από τη «Σφίγγα»;

Κατηγορία Ιστορία | Αναρτήθηκε 25-01-2012 09:35:51 am | από nskarmoutsos

Από το άγαλμα λείπει η μύτη, μήκους ενός μέτρου. Ενδελεχής εξέταση του προσώπου της Σφίγγας δείχνει ότι η μύτη σφυροκοπήθηκε με μακριές βέργες ή σμίλες. Ο αιγύπτιος ιστορικός του 15ου αιώνα μ.Χ., al-Maqrizi, αναφέρει ότι η καταστροφή της μύτης οφείλεται από τον μουσουλμάνο εικονομάχο Muhhamad Sa'im al-Dahr.
Το 1378, ο Muhhamad βλέπωντας ντόπιους αιγύπτιους να προσφέρουν δωρεές στο άγαλμα έτσι ώστε να αυξηθεί η παραγωγή των καλλιεργειών τους, εξοργίστηκε καταστρέφοντας τη μύτη του αγάλματος. Για το λόγο αυτό, κρίθηκε ένοχος για βανδαλισμό αρχαιοτήτων και καταδικάστηκε σε θάνατο δια απαγχονισμού.
Μια άλλη ιστορία λέει ότι η μύτη του αγάλματος καταστράφηκε από τον Βρετανικό και Γερμανικό στρατό στον Α' και Β' Παγκόσμιο πόλεμο.
Μια τρίτη ιστορία λέει ότι καταστράφηκε από κανονιοβολισμό του στρατού του Ναπολέοντα. Ωστόσο, σκίτσα που αποπεικονίζουν τη Σφίγγα χωρίς τη μύτη της έκαναν την εμφάνισή τους ήδη από το 1737.
Επομένως ούτε ο Ναπολέοντας ούτε οι Παγκόσμιοι πόλεμοι είναι η αιτία της εξαφάνισης της Σφίγγας.
Πιθανή αιτία αποδίδεται στην ίδια της την ηλικία: Η δράση των ανέμων και των υπολοίπων καιρικών φαινομένων που για 5000 χρόνια κατέτρωγαν τον ασβεστόλιθο από τον οποίο είναι φτιαγμένο το άγαλμα.
Μαζί με τη χαμένη μύτη, λείπει επίσης και η τελετουργική φαραωνική γενειάδα αν και θεωρείται ότι δεν αποτελούσε τμήμα του αγάλματος εξ' αρχής. Ο αιγυπτιολόγος Vassil Dobrev υποστήριξε ότι εάν αποτελούσε εξ' αρχής τμήμα του αγάλματος τότε με τη πτώση θα είχε "τραυματιστεί" και το πηγούνι του προσώπου. Η εμφανής απουσία τέτοιου τραύματος ενισχύει τη θεωρία ότι η γενειάδα αποτέλεσε μεταγενέστερη προσθήκη.

Πηγή: tampouloukia.gr

Ανεπιθύμητοι νεκροί

Κατηγορία Σχόλια | Αναρτήθηκε 23-05-2017 09:37:18 am | από nskarmoutsos

Του Διονύση Χαριτόπουλου

Από το 1984 έχω συντάξει ιδιόχειρη διαθήκη σε συμβολαιογράφο με μία και μόνη μεταθανάτια επιθυμία: να με κάψουν και να σκορπίσουν τη στάχτη μου στο Λιμάνι του Πειραιά που έτρεχα πιτσιρίκι. 

Όχι για κάποιον θεωρητικό λόγο. Απλώς ασφυκτιώ στην ιδέα να με θάψουν κάτω από σωρούς χώματα. Ούτε θέλω να ταλαιπωρώ τους δικούς μου να επισκέπτονται έναν τάφο όπου δεν θα βρίσκομαι εκεί. 

Στην Ελλάδα βέβαια δεν υπήρχε αποτεφρωτήριο αλλά εκείνη την εποχή φαινόταν το αίτημα να έχει ωριμάσει. Ακούγονταν όπως και τώρα διάφορες υποσχέσεις για το αυτονόητο. Το δικαίωμα να ορίζεις εσύ το φινάλε σου.

Σαν εναλλακτική είχα ανακαλύψει ένα πρόγραμμα που διαφήμιζε η αεροπορική εταιρεία SABENA (αν θυμάμαι καλά). Υπέγραφες συμβόλαιο έναντι αλμυρούτσικου ποσού και όταν ερχόταν η ώρα σου, έπαιρναν τη σωρό σου στην Ελβετία, με συνοδό ή όχι, και την επέστρεφαν στάχτη.

Αρκετά χρόνια αργότερα ήρθε να μείνει λίγο μαζί μου στο βουνό ο φίλος μου Βασίλης Ραφαηλίδης. Σε μια σχετική κουβέντα τού ανέφερα για την καύση και την εναλλακτική της SABENA. Ενθουσιάστηκε. Δήλωσε αμέσως υποψήφιος για τους δικούς του πολύ έντονους ιδεολογικούς λόγους. 

Ανέλαβα να διερευνήσω τις λεπτομέρειες του ύστατου αεροπορικού ταξιδιού για να μπούμε κι οι δυο στο πρόγραμμα. 

Ήταν καλοκαίρι του 2000 όταν το συμφωνήσαμε. 

Καθώς τίποτα δεν προϊδέαζε το επείγον το άφησα για αργότερα. 

Αρχές Σεπτέμβρη δέχτηκα ένα τηλεφώνημα από τη νεαρή φίλη τού Βασίλη, «έλα γρήγορα». Τον είχε μεταφέρει εσπευσμένα σε ένα δημόσιο νοσοκομείο. Το κορίτσι τον είχε ρωτήσει ποιούς πρέπει να ειδοποιήσει κι αυτός το μόνο που πρόλαβε να πει ήταν «τον Διονύση».

Πήγα σφαίρα στο νοσοκομείο, αλλά ήταν ήδη στην εντατική σε καταστολή και δεν συνήρθε. 

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης κηδεύτηκε στην Αθήνα με όλο το θρησκευτικό τελετουργικό που αντιμαχόταν μια ζωή. Η οικογένειά του μου πρότεινε να μιλήσω στην εκκλησία. Αρνήθηκα. Με τι μούτρα; Δεν φτάνει που δεν πρόλαβα να αποτρέψω όλη αυτή την τελετή, θα μίλαγα κι αποπάνω; 

Στην εκκλησία μίλησαν άλλοι. Και – σαν έσχατη ειρωνεία – πρώτος τον κατευόδωσε ένας μελίρρυτος παπάς που άρχισε τονίζοντας ότι ξεκινάει η νέα τηλεοπτική σεζόν και ο Βασίλης θα μας λείψει πολύ. 

Μετά τη νεκρώσιμη ακολουθία λιγοστοί φίλοι τον συνοδεύσαμε να ταφεί στην Πάτρα για λόγους οικογενειακούς. Άλλοι παπάδες εκεί, άλλες ψαλμωδίες και λιβάνια.  Σαν να το έκαναν επίτηδες. Λέω μέσα μου, τώρα θα σηκωθεί και θα τους χέσει όλους. 

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης δεν είχε το φινάλε που επιθυμούσε.

Με εμάς θα γίνει; Για πόσα χρόνια ακόμα θα μας στέλνετε σαν ανεπιθύμητους να καούμε αλλού;

Πηγή: lifo.gr

Κιβωτός για την παγκόσμια γνώση το DNA

Κατηγορία Τεχνολογία | Αναρτήθηκε 23-05-2017 09:21:17 am | από nskarmoutsos

Στα μέσα της δεκαετίας του 1990, η NASA βρέθηκε μπροστά σε μια άκρως δυσάρεστη έκπληξη: πολλά από τα δεδομένα που είχε αποθηκεύσει σε περισσότερες από ένα εκατομμύριο μπομπίνες είχαν καταστραφεί ή δεν μπορούσαν να αναπαραχθούν επειδή η τεχνολογία αποθήκευσης ήταν πλέον παρωχημένη. Κοινώς, μια σειρά «αναμνήσεων» από 30 χρόνια διαστημικών ταξιδιών είχε γίνει... καπνός.

Ο φόβος αυτός δεν αφορά μόνο την αμερικανική διαστημική υπηρεσία αλλά όλους. Η συλλογική ψηφιακή μνήμη της ανθρωπότητας μπορεί να χαθεί αφενός λόγω της έλλειψης αποθηκευτικού χώρου και αφετέρου λόγω της «θνητότητας» των ηλεκτρονικών μέσων στα οποία αποθηκεύεται. Ολη η γνώση όλου του κόσμου υπολογίζεται αυτήν τη στιγμή στα 44 τρισ. Gigabytes και οι επιστήμονες δίνουν μάχη για να μπορέσει να διατηρηθεί στο πέρασμα των αιώνων. Oλος αυτός ο όγκος δεδομένων θα μπορούσε να χωρέσει για παράδειγμα σε ένα κιλό συνθετικού DNA, μια από τις μεθόδους που αναζητούν οι ερευνητές με τη βοήθεια της βιοπληροφορικής. Οι ειδικοί της βιοπληροφορικής αποθηκεύουν πληροφορίες σε μόρια DNA χρησιμοποιώντας τον λεγόμενο πηγαίο κώδικα, μέσω του οποίου δεν χάνονται δεδομένα. Οι ερευνητές προγραμμάτισαν τον κώδικα έτσι ώστε οι αποθηκευμένες πληροφορίες να επαναλαμβάνονται για να μη χαθούν.

Το πρώτο πείραμα στέφθηκε με επιτυχία. Οι επιστήμονες αποθήκευσαν σε 2,15 Megabytes ένα λειτουργικό σύστημα υπολογιστών, μια ιστορική ταινία του βωβού κινηματογράφου και το περιεχόμενο της πλακέτας που ταξίδεψε έξω από το ηλιακό μας σύστημα μέσα στα Pioneer 1 και 2 και τα μετέφρασαν στη «γλώσσα» του DNA. Οι πληροφορίες εστάλησαν σε μια εταιρεία βιοτεχνολογίας στην Καλιφόρνια και μετατράπηκαν σε συνθετικό DNA, συγκεκριμένα σε 72.000 ακολουθίες.

Υστερα από δύο εβδομάδες οι επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια έλαβαν ένα μικρό φιαλίδιο με αποσπάσματα DNA. Χρησιμοποιώντας τη μέθοδο αποκρυπτογράφησης γενετικού υλικού, κατάφεραν να «διαβάσουν» τις ακολουθίες και με τη χρήση του αρχικού αλγόριθμου να αποκαταστήσουν τις πληροφορίες σε δυαδικό κώδικα -χωρίς το παραμικρό σφάλμα. Το συνθετικό DNA μπορεί να διατηρηθεί, εφόσον υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες ψύξης, για χιλιάδες χρόνια.

Πολλά υποσχόμενη είναι και η μέθοδος που δοκιμάζει το Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον, με τη δημιουργία ενός σούπερ αποθηκευτικού χώρου από γυαλί. Το γυαλί αυτό είναι κατασκευασμένο με τις μεθόδους της νανοτεχνολογίας και το κάθε bit πληροφορίας έχει τις τρεις διαστάσεις, το μέγεθος και την κατεύθυνση. Θεωρητικά σε ένα πλακάκι από γυαλί μεγέθους όσο το νόμισμα των δύο ευρώ μπορούν να χωρέσουν έως και 360 Terabyte δεδομένων. Το γυαλί αυτό, εφόσον δεν σπάσει, μπορεί να έχει διάρκεια ζωής εκατομμύρια χρόνια, ενώ ήδη έχουν αποθηκευτεί η Magna Carta, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και η Βίβλος. Με τη βοήθεια ενός μικροσκοπίου φωτός και ενός πολωτή, τα δεδομένα μπορούν να εμφανιστούν και πάλι, και μάλιστα χωρίς το παραμικρό «σπάσιμο» στον κώδικά τους.

Εμπόδιο το υψηλό κόστος των νέων τεχνολογιών

Μια άλλη λύση που προτείνεται είναι η αποθήκευση δεδομένων σε κεραμικές πλάκες και η φύλαξή τους σε... αλάτι. Σε ένα πλακίδιο χωρούν πέντε εκατομμύρια στοιχεία, δηλαδή περίπου 2.500 σελίδες ενός τυπωμένου βιβλίου. Τα πλακίδια φυλάσσονται στη συνέχεια σε ένα ορυχείο αλατιού ως αρχείο για την αιωνιότητα. Μπορεί να αντέξει θερμοκρασίες έως 1.200 βαθμούς Κελσίου, νερό, μαγνητισμό, χημικά και πίεση, και έχει διάρκεια ζωής τουλάχιστον ένα εκατομμύριο χρόνια. Το ζήτημα που προκύπτει με όλες αυτές τις νέες μεθόδους αποθήκευσης είναι το υψηλό κόστος. Για παράδειγμα, το συνθετικό DNA κοστίζει πολύ: η κατασκευή μόνο μίας ακολουθίας στοιχίζει 9.000 δολάρια. Το ερώτημα που προβληματίζει, βέβαια, τους επιστήμονες είναι μήπως τελικά η πιο απλή λύση για την αντικατάσταση της ψηφιοποίησης είναι η παλιά, δοκιμασμένη αναλογική αποθήκευση, όπως τη χρησιμοποίησε η NASA στις διαστημικές αποστολές της. Τα Yoyager 1 και 2, που ξεκίνησαν το ταξίδι τους το 1977, μετέφεραν δίσκους, μαζί με οπτικές οδηγίες χρήσης, όπου είχαν αποθηκευτεί μουσικά κομμάτια και χαιρετισμοί σε 55 γλώσσες.

Πηγή: ethnos.gr

Διαγωνισμοί για 1.045 μονίμους σε υπουργεία, ΕΛΤΑ & δήμους

Κατηγορία Γενική | Αναρτήθηκε 23-05-2017 09:14:32 am | από nskarmoutsos

Σε 1.045 ανέρχονται οι θέσεις μόνιμου προσωπικού, οι οποίες αναμένεται να προκηρυχθούν το προσεχές δίμηνο.

Πρόκειται για 510 θέσεις στα Ελληνικά Ταχυδρομεία, οι οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες, θα εγκριθούν μέσα στον Ιούλιο. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η συνεχής φημολογία περί πώλησης της Εταιρείας έχει καθυστερήσει σημαντικά τη διαδικασία, ωστόσο αναφέρουν ότι η διαδικασία φαίνεται να ξεπαγώνει.

Συγκεκριμένα, και βάσει της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού, τα ΕΛΤΑ θα καλύψουν πάγιες ανάγκες τους με 510 μονίμους, εκ των οποίων 220 θα είναι διανομείς (Ταχυδρόμοι) και 215 υπάλληλοι Εσωτερικής Εκμετάλλευσης.

Παράλληλα, οι προσλήψεις θα αφορούν σε μικρότερο αριθμό και τις ειδικότητες Διοικητικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Πληροφορικής, Οδηγών και Διαμετακομιστών.

Της προκήρυξης των ΕΛΤΑ, την οποία περιμένουν με ανυπομονησία χιλιάδες εργαζόμενοι, θα προηγηθούν δύο άλλες, οι οποίες έχουν ήδη δρομολογηθεί από την Ανεξάρτητη Αρχή για τις αρχές Ιουνίου. Εξάλλου, όπως προανήγγειλε το «Εργασία & Επαγγελματικές Ευκαιρίες», εκδόθηκε η προκήρυξη του υπουργείου Μετανάστευσης για 203 θέσεις μόνιμου προσωπικού και προσωπικού αορίστου χρόνου (προκήρυξη 6Κ/2017).

Υπηρεσία Ασύλου

Το νέο προσωπικό θα στελεχώσει την Κεντρική Υπηρεσία Ασύλου, τα Περιφερειακά Γραφεία Αττικής, Λέσβου και Σάμου και τα Αυτοτελή Κλιμάκια Χίου και Κω, ενώ στις πολυπληθέστερες ειδικότητες περιλαμβάνονται οι ΠΕ Διοικητικού (105 θέσεις), ΔΕ Διοικητικού Λογιστικού (56 θέσεις) και ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού (27 θέσεις). Επίσης, θα καλυφθούν θέσεις ΤΕ Διοικητικού Λογιστικού, ΤΕ Πληροφορικής και ΠΕ Επικοινωνίας και ΜΜΕ.

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων ξεκινά στις 15 Ιουνίου και λήγει στις 30 Ιουνίου 2017, ενώ η εκτυπωμένη μορφή της ηλεκτρονικής αίτησης, συνοδευόμενη από τα απαραίτητα δικαιολογητικά, θα αποστέλλεται έως τις 4 Ιουλίου 2017 με συστημένη επιστολή στη διεύθυνση: ΑΣΕΠ, Αίτηση για την Προκήρυξη 6Κ/2017, Τ.Θ. 14308, Τ.Κ. 11510, Αθήνα.

Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Θα ακολουθήσει ο διαγωνισμός του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, από τον οποίο εξαιρέθηκε ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης.

Αφορά δε περίπου 80 θέσεις Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πληροφορικής και Διοικητικών κυρίως, εκ των οποίων 21 στις διοικητικές υπηρεσίες του και οι υπόλοιπες σε άλλους φορείς της εποπτείας του.

Υπουργείο Δικαιοσύνης

Ενα βήμα πριν το Εθνικό Τυπογραφείο βρίσκεται επίσης το τρίτο «πακέτο» θέσεων του υπουργείου Δικαιοσύνης -170 στο σύνολό τους- για προσωπικό Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

Οι θέσεις αφορούν, μεταξύ άλλων, Γραμματείς Δικαστηρίων, καθώς υπαλλήλους Γενικών Καθηκόντων για την υποστήριξη της διοικητικής λειτουργίας των υπηρεσιών.

Δήμοι

Στο μεταξύ, το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να βρεθεί στα γραφεία του ΑΣΕΠ, προς έγκριση, προσχέδιο προκήρυξης για 82 θέσεις τακτικού προσωπικού σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού.

Το «πράσινο φως» άναψε πρόσφατη απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, σύμφωνα με την οποία οι προσλήψεις κατευθύνονται σε νησιά του Αιγαίου, τα οποία «πάσχουν» ιδιαιτέρως σε προσωπικό.

Συγκεκριμένα, από δέκα θέσεις κατανέμονται στις Περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, από τρεις θέσεις στους Δήμους Αντιπάρου, Αστυπάλαιας, Θάσου, Θήρας, Καλυμνίων, Κυθήρων, Κω, Λειψών, Κάσου, Μήλου, Μυκόνου, Οινουσσών και Πάτμου, και από δύο στους Δήμους Αγίου Ευστρατίου, Καρπάθου, Κέας, Κύθνου, Νισύρου, Παξών, Σερίφου και Ψαρών.

Τέλος, από μία θέση αντιστοιχεί σε Αγαθονήσι, Αμοργό, Ανάφη, Ελαφόνησο, Κίμωλο, Λέρο και Σίφνο.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενες αναρτήσεις