Παράλιο Άστρος
logo: Το Άστρος της Θαλάσσης
Αναζήτηση Go

«Φεγγαρόλουστη» η εκδήλωση της -Υποδοχής της Πανσελήνου- του Ιουλίου από τον Όμιλο -Πυράμια- στο Νησί Παραλίου Άστρους

Κατηγορία Όμιλος «Πυράμια» | Αναρτήθηκε 02-08-2018 02:39:34 pm | από nskarmoutsos

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ΟΜΙΛΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ «ΠΥΡΑΜΙΑ» Παραλίου Άστρους πραγματοποίησε με πολύ μεγάλη επιτυχία, στις 27 και 28 Ιουλίου 2018, πολιτιστική εκδήλωση για την υποδοχή της Πανσελήνου στο αλσύλλιο του «Προφήτη Ηλία» και του «Φάρου», στο «Νησί».

Η εκδήλωση, την οποία παρακολούθησε πλήθος συμπολιτών και φίλων του Παραλίου Άστρους, περιελάμβανε έκθεση ζωγραφικής καθώς και έκθεση φωτογραφιών και πληροφοριών για το εκκλησάκι του «Προφήτη Ηλία» και τον «Φάρο».

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ανάδειξη του αλσυλλίου ως χώρου διεξαγωγής πολιτιστικών δραστηριοτήτων καθώς και η διεκδίκηση μέτρων συντήρησης και προστασίας του «Προφήτη Ηλία» και του «Φάρου», ο οποίος άλλωστε έχει χαρακτηριστεί από το Υπουργείο Πολιτισμού ως Νεότερο Μνημείο.

Στην εκδήλωση παρουσίασαν έργα τους και τις ευχαριστούμε γι αυτό, οι κυρίες:

  • Γκάτσου Πηγή
  • Δαλιάνη Ευαγγελία
  • Θεμέλιου Αγγελική
  • Νέστορα Σοφία

Ευχαριστούμε επίσης

  • Τον Εφημέριο του Ι. Ν. Αγίου Βασιλείου π. Σταύρο  Δελημανώλη για την παραχώρηση της άδειας για τη χρήση του περιβάλλοντα χώρου του «Προφήτη Ηλία», καθώς και για την προσφορά των προβολέων με τους οποίους φωτίστηκε ο χώρος της εκδήλωσης.
  • Την Υπηρεσία Φάρων του Πολεμικού Ναυτικού για την παρουσία του Φαροφύλακα κ. Αγγελίδη Κωνσταντίνου καθώς και για την παραχώρηση της άδειας για τη χρήση του περιβάλλοντα χώρου του «Φάρου».
  • Τον ηλεκτρολόγο του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας κ. Γρηγόρη Τυροβολά για την εγκατάσταση των προβολέων.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

O Πρόεδρος     

Βαγγέλης Κούκλης

O Γραμματέας

Νίκος Σκαρμούτσος

                     

Υποδοχή της Πανσελήνου του Ιουλίου στο «Νησί» Παραλίου Άστρους

Κατηγορία Όμιλος «Πυράμια» | Αναρτήθηκε 23-07-2018 09:59:20 am | από nskarmoutsos

«Το διάδημα του φεγγαριού στο μέτωπο της νύχτας», Οδυσσέας Ελύτης

Υποδεχόμαστε την Πανσέληνο του Ιουλίου με Εκθέσεις Ζωγραφικής και Φωτογραφίας στο αλσύλλιο του Προφήτη Ηλία και του Φάρου, στο «Νησί» Παραλίου Άστρους.

Παρασκευή 27 και Σάββατο 28 Ιουλίου 2018, βραδινές ώρες.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Διοργάνωση: «Πυράμια» Όμιλος Μελέτης Ιστορίας, Πολιτισμού & Περιβάλλοντος  -Παράλιο Άστρος-, email pyramia@yahoo.gr

Επιστολή του Ομίλου «Πυράμια» προς τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για τη συντήρηση - αναστήλωση του Κάστρου του Άστρους

Κατηγορία Όμιλος «Πυράμια» | Αναρτήθηκε 02-07-2018 10:42:51 am | από nskarmoutsos

  1. Ο Όμιλος Μελέτης Ιστορίας, Πολιτισμού & Περιβάλλοντος «Πυράμια», Παραλίου Άστρους, απηύθυνε επιστολή προς τον Περιφερειάρχη Κο Πέτρο Τατούλη, που θέμα της είχε τη συντήρηση - αναστήλωση του Κάστρου του Άστρους.
  2. Ο Όμιλος «Πυράμια» εξέδωσε φυλλάδιο που περιέχει πληροφοριακό υλικό για το Κάστρο του Άστρους, βλέπε παρακάτω.

Α) Η προαναφερόμενή επιστολή έχει ως εξής

«Παράλιο Άστρος 26-6-2018

ΠΡΟΣ: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (Κο ΠΕΤΡΟ ΤΑΤΟΥΛΗ)

ΚΟΙΝ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ (Κα ΥΠΟΥΡΓΟ), ΕΦΑ  ΝΟΜΟΥ  ΑΡΚΑΔΙΑΣ (Κα ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ), ΔΗΜΟ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ (Κο ΔΗΜΑΡΧΟ), ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ, ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Κύριε Περιφερειάρχη Πελοποννήσου

Στη νότια κορυφή του λόφου «Νησί» του Παραλίου Άστρους δεσπόζει παρά τη μεγάλη φθορά που έχει υποστεί από το πέρασμα του χρόνου, το Κάστρο του Άστρους. Κτίστηκε και πήρε αρχικά το όνομα  «Castello della Εstella»  το 1256 μ.Χ., από τον Γουλιέλμο Βιλεαρδουίνο την εποχή της Φραγκοκρατίας στο Μοριά.

Έκτοτε, εξαιτίας της γεωστρατηγικής του θέσης, το Κάστρο του Άστρους πέρασε στην κυριαρχία Βενετών και Τούρκων.

Κατά τη διάρκεια της Επανάστασης του 1821 οι αδελφοί Ζαφειρόπουλοι, πλούσιοι έμποροι από τον Άγιο Ιωάννη Κυνουρίας, που επέστρεψαν στην πατρίδα τους για να συνδράμουν το αγωνιζόμενο Γένος, αναστήλωσαν και επισκεύασαν το ερειπωμένο Κάστρο και απέκρουσαν την έφοδο του Ιμπραήμ, τον Αύγουστο του 1826, επιτυγχάνοντας μια πολύ σημαντική νίκη για την εξέλιξη του Αγώνα και τη σωτηρία των κατοίκων ολόκληρης της περιοχής, οι οποίοι είχαν καταφύγει στο Κάστρο για να γλυτώσουν τη σφαγή.

Η Πολιτεία, ήδη από το Σεπτέμβριο του 1965 (ΦΕΚ 605/10-9-1965) έχει χαρακτηρίσει το Κάστρο «αρχαιολογικό χώρο», ως «μάρτυρα σημαντικών ιστορικών συμβάντων».

Επιπλέον,  με την ΥΠΠΟΤ/ΓΔΑΠΚ/ΑΡΧ/ Α1/Φ43/41015/2009/8.6.2012 απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού (ΑΑΠ 196) εγκρίθηκε η οριοθέτηση της περιοχής «Νησί» ως ενιαίου χερσαίου και ενάλιου αρχαιολογικού χώρου “για λόγους προστασίας των αρχαιολογικών καταλοίπων που δηλώνουν τη συνεχή χρήση της θέσης από τα προϊστορικά έως και τα σύγχρονα χρόνια και ιδιαίτερα: Των αρχαίων καταλοίπων στη νότια κορυφή του λόφου, που δηλώνουν την ύπαρξη οικισμού προϊστορικών χρόνων. Του αρχαίου τείχους στα βορειοδυτικά, που ταυτίζεται με το «επί θαλάσση τείχος» των Αιγινητών. Των ρωμαϊκών καταλοίπων στη θέση «Άστρον». Του Κάστρου της Φραγκοκρατίας (Κάστρο Ζαφειρόπουλου) στα νότια”.

Επισημαίνουμε επίσης, ότι η πολιτεία έχει μεριμνήσει με νέο νόμο (νόμος 3028/28 Ιουνίου 2002 - ΦΕΚ A 153/28-06-2002) «για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς» ότι όλα τα αρχαία μνημεία που ανήκουν στους προϊστορικούς, αρχαίους, βυζαντινούς και μεταβυζαντινούς χρόνους και χρονολογούνται πριν από το 1830 προστατεύονται.

Και επειδή κατά καιρούς οι αρμόδιοι στους οποίους απευθυνόμαστε επικαλούνται την ασάφεια του ιδιοκτησιακού καθεστώτος για να δικαιολογήσουν την απραξία τους, παραθέτουμε και το  άρθρο 11, §2 του ίδιου νόμου σύμφωνα με το οποίο:

«… Το Δημόσιο ή οι Ο.Τ.Α. υποχρεούνται να καλύπτουν το σύνολο ή μέρος των δαπανών συντήρησης, στερέωσης ή άλλης εργασίας προστασίας μνημείου που δεν τους ανήκει, εφόσον αυτές αφορούν μνημείο που κρίνεται με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού ύστερα από γνώμη του Συμβουλίου ότι πρέπει να καταστεί επισκέψιμο για το κοινό και υπερβαίνουν ένα εύλογο ποσό, ο κύριος, ο νομέας ή ο κάτοχος δεν είναι υπαίτιος για τη φθορά που το μνημείο έχει υποστεί και η οικονομική κατάσταση του υποχρέου δεν του επιτρέπει να καταβάλει τη δαπάνη».

Ωστόσο, παρά τη σημασία του και την αυτονόητη υποχρέωση της Πολιτείας, το Κάστρο έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του, με αποτέλεσμα τα πυργόσπιτα και το τείχος, να ξεφτίζουν και να φθείρονται καθημερινά.

Προκειμένου να διασωθεί και να καταστεί το Κάστρο προσβάσιμο επιβάλλεται άμεσα να ξεκινήσουν εργασίες για να στερεωθούν και αποκατασταθούν τα εξωτερικά και εσωτερικά τείχη, να στερεωθούν και αποκατασταθούν τα τρία πυργόσπιτα, να καθαριστεί και διαμορφωθεί το έδαφος στο εσωτερικό του Κάστρου, ώστε να είναι δυνατή η ασφαλής περιήγηση σε αυτό. Οι αποκαταστάσεις μπορούν να βασιστούν στις φωτογραφίες του τέλους του 19ου και των αρχών του 20ου αιώνα, τις οποίες θέτουμε στη διάθεση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας.

Για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών επιβάλλεται να κατασκευαστεί νέα λίθινη σκάλα από το χώρο στάθμευσης οχημάτων προς την Κεντρική Πύλη, περιμετρικό μονοπάτι ήπιας πρόσβασης, WC και μικρός χώρος εκπαιδευτικών προγραμμάτων και να τοποθετηθούν ενημερωτικές πινακίδες, καθιστικά και κάδοι απορριμμάτων.

Κύριε Περιφερειάρχη

Σε τρία χρόνια ο Ελληνικός λαός θα εορτάσει την 200η Επέτειο της Εθνικής μας Παλλιγγενεσίας.

Ένας από τους χώρους όπου διαδραματίστηκαν σημαντικά ιστορικά γεγονότα, καθοριστικά για την εξέλιξη της Επανάστασης του 21, ήταν και το Κάστρο του Άστρους.

Αν η καταστροφή δεν ανακοπεί και συνεχιστεί η παρούσα κατάσταση, το Κάστρο του Άστρους, αυτή η βάση αναφοράς της ιστορικής μας μνήμης, θα καταντήσει σωρός ερειπίων. Και αυτά τα ερείπια θα λειτουργούν στο διηνεκές του χρόνου όχι ως πηγή εθνικής υπερηφάνειας αλλά ως αιτία καταισχύνης για όλους μας.

Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος -Βαγγέλης Κούκλης-

Ο Γραμματέας -Νίκος Σκαρμούτσος-»

Β) Το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Κάστρο του Άστρους.

Νο 1. Ενημερωτικό φυλλάδιο για το Κάστρο του Άστρους

Νο 2. Ενημερωτικό φυλλάδιο για το Kάστρο του Άστρους

Νο 3. Ενημερωτικό φυλλάδιο για το Kάστρο του Άστρους

Νο 4. Ενημερωτικό φυλλάδιο για το Κάστρο του Άστρους

Νο 5. Ενημερωτικό φυλλάδιο για το Kάστρο του Άστρους

Όμιλος «Πυράμια», ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑ

Κατηγορία Όμιλος «Πυράμια» | Αναρτήθηκε 06-06-2018 09:34:37 am | από nskarmoutsos

Παράλιο Άστρος, 6 Ιουνίου 2018

 

«Πυράμια»

Όμιλος Μελέτης Ιστορίας

Πολιτισμού & Περιβάλλοντος

e-mail: pyramia@yahoo.gr

ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ Παραλίου Άστρους

Οδός Δουζένη

Παράλιο Άστρος

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο, τα μέλη και οι φίλοι του ΟΜΙΛΟΥ «ΠΥΡΑΜΙΑ» εκφράζουν την μεγάλη θλίψη τους για τον πρόωρο χαμό της αγαπημένης μας Τασούλας, συζύγου του μέλους του Δ.Σ. Δημήτρη Κουτσογιάννη.

Η Τασούλα, ακόμα και στην τελευταία -την πιο άνιση- μάχη της ζωής της, υπήρξε υπόδειγμα γενναιότητας, δύναμης ψυχής και αξιοπρέπειας.

Θα την θυμόμαστε για τη δυναμική της παρουσία, τη συγκρότηση και την δημιουργικότητά της. 

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στον αγαπημένο μας φίλο, σύζυγό της Δημήτρη και σε όλη της την οικογένεια.

                 Ο Πρόεδρος                                            Ο Γραμματέας    

           Βαγγέλης Κούκλης                                  Νίκος Σκαρμούτσος

Συγκρότηση σε σώμα του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου «Πυράμια»

Κατηγορία Όμιλος «Πυράμια» | Αναρτήθηκε 08-01-2018 07:13:59 pm | από nskarmoutsos

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε συνέχεια των αρχαιρεσιών που έγιναν σύμφωνα με το καταστατικό του Ομίλου «Πυράμια», την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2018 στα γραφεία του Ομίλου, στο ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ Παραλίου Άστρους, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο συγκροτήθηκε σε σώμα, ως εξής:

Πρόεδρος:        Ευάγγελος Κούκλης

Γραμματέας:     Νικόλαος Σκαρμούτσος 

Ταμίας:             Ευάγγελος Κουτσογιάννης

Μέλη:               Μαρία Μουτζούρη

                        Δημήτριος Κουτσογιάννης

O  Πρόεδρος                                                          

O  Γραμματέας

Πρόσκληση σε Γενική Συνέλευση του Ομίλου «Πυράμια»

Κατηγορία Όμιλος «Πυράμια» | Αναρτήθηκε 16-12-2017 11:48:43 am | από nskarmoutsos

Δελτίο τύπου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου Μελέτης  Ιστορίας, Πολιτισμού  &  Περιβάλλοντος «Πυράμια», σύμφωνα με το καταστατικό του, προσκαλεί τα μέλη του να παρευρεθούν στην Γενική Συνέλευση η οποία θα πραγματοποιηθεί, στο κτίριο του Διοικητηρίου στο Παράλιο Άστρος, την 7η Ιανουαρίου 2018 ημέρα Κυριακή και από ώρα 11.00 πμ. έως 13.00.

Θέματα ημερήσιας διάταξης:

- Απολογισμός δράσης απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου.

- Οικονομικός απολογισμός.

- Έκθεση ελεγκτικής επιτροπής.

- Έγκριση πεπραγμένων και απαλλαγή του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου.

- Προτάσεις και τοποθετήσεις μελών.

- Εκλογή εφορευτικής επιτροπής για την εκλογή νέου Δ.Σ. και Eλεγκτικής Eπιτροπής. - Αρχαιρεσίες.

Όσοι επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα θα πρέπει το αργότερο μέχρι την 1η Ιανουαρίου 2018 να επικοινωνήσουν:

Ή

Α) Στο e-mail: ggardik9@gmail.com

Ή

Β) Στο τηλέφωνο: 6974-909254

Αμέσως μετά την Γ.Σ. θα ακολουθήσουν εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και της Eλεγκτικής Eπιτροπής.

        Ο                                                                                             

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                    

Σταύρος Καχριμάνης                                                  

Ο

ΓΕΝ.    ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Στυλιανός Κοντογιανόπουλος 

«Το Παράλιο Άστρος μετράει τ’ άστρα»

Κατηγορία Όμιλος «Πυράμια» | Αναρτήθηκε 10-10-2016 09:53:39 pm | από nskarmoutsos

Ανοιχτό Θέατρο Παραλίου Άστρους

Δελτίο τύπου

«ΤΟ ΠΑΡΑΛΙΟ ΑΣΤΡΟΣ ΜΕΤΡΑΕΙ Τ’ ΑΣΤΡΑ»

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΟΥΜΕ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΓΑΛΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ ΜΕ ΑΛΛΟ ΜΑΤΙ… ΜΕ 6 ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΜΠΕΙΡΟΥΣ ΑΣΤΡΟΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΕΣ «ΔΙΟΣ ΚΟΥΡΟΙ»

ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, ΣΤΙΣ 6.30 ΜΜ

ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΡΑΛΙΟΥ ΑΣΤΡΟΥΣ

ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ  ΕΙΣΟΔΟΣ     1 ΕΥΡΩ – ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΩΡΕΑΝ

«ΠΥΡΑΜΙΑ» ΟΜΙΛΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

E-MAIL: pyramia@yahoo.gr

ΟΔΟΣ: ΔΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ

ΤΑΧ. ΚΩΔ.: 22001

ΠΑΡΑΛΙΟ  ΑΣΤΡΟΣ

Ο Όμιλος «Πυράμια» για το Estella festival 2016

Κατηγορία Όμιλος «Πυράμια» | Αναρτήθηκε 23-08-2016 07:12:04 pm | από nskarmoutsos

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο όμιλος ΠΥΡΑΜΙΑ ανέλαβε και έφερε σε πέρας την ιστορική ξενάγηση των επισκεπτών στον χώρο του Κάστρου του Παραλίου Άστρους και την διοργάνωση μικρής έκθεσης αρχειακού υλικού στον αρχαιολογικό χώρο, συμμετέχοντας με τον τρόπο αυτό στις εκδηλώσεις του ESTELLA FESTIVAL 2016, που διοργάνωσε ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας και έλαβαν χώρα στο διάστημα 18-20 Αυγούστου 2016.

Η επισκεψιμότητα του Κάστρου υπήρξε μεγαλύτερη σε σχέση με την περσινή χρονιά,  και το ενδιαφέρον των επισκεπτών αμείωτο για την ιστορία του τόπου. Οι επισκέπτες εξέφρασαν ωστόσο ανοικτά την αγωνία τους αναφορικά με την μέχρι στιγμής έλλειψη συντήρησης/αναστήλωσης του εμβληματικού για τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας μνημείου του Κάστρου.

Ο Όμιλος Μελέτης Ιστορίας, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος «ΠΥΡΑΜΙΑ», ευελπιστεί ότι ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας, θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την επίσπευση των διαδικασιών της αναστήλωσης του μνημείου από την φθοροποιό δύναμη του χρόνου.

Αρχειακό υλικό, δηλαδή παλαιές φωτογραφίες και σχεδιαγράμματα αναρτημένα από καιρό στην ιστοσελίδα «το Άστρος της θαλάσσης» (http://www.astrosparalio.gr) μερικά από τα οποία ήδη εκτέθηκαν στο χώρο του Κάστρου, αποτελούν σημαντικά στοιχεία  για τους ειδικούς της αποκατάστασης του μνημείου. Η ήδη εκπονηθείσα προμελέτη αναστήλωσης είναι ένα πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση αυτή. Πρέπει σίγουρα να γίνουν περισσότερα. Ο τόπος το έχει ανάγκη και ο όμιλος ΠΥΡΑΜΙΑ-στα πλαίσια των δυνατοτήτων του- θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια διάσωσης του μνημείου.

Ο Πρόεδρος                                                                Ο Γεν. Γραμματέας

Σταύρος Καχριμάνης                                               Στυλιανός Κοντογιαννόπουλος

«ΠΥΡΑΜΙΑ» ΟΜΙΛΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

E-MAIL: pyramia@yahoo.gr

ΟΔΟΣ: ΔΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ

ΤΑΧ. ΚΩΔ.: 22001

ΠΑΡΑΛΙΟ  ΑΣΤΡΟΣ

Το γραφείο της πρώην Κοινότητας Παραλίου Άστρους θα γίνει Μουσείο;

Κατηγορία Όμιλος «Πυράμια» | Αναρτήθηκε 22-02-2016 07:52:52 pm | από nskarmoutsos

Ο Όμιλος Μελέτης Ιστορίας, Πολιτισμού & Περιβάλλοντος «Πυράμια», απηχώντας πιστεύω τις απόψεις του συνόλου των συμπολιτών μας, στις 21 Δεκεμβρίου 2015 έπεμψε αίτημα προς τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας για να του παραχωρηθεί το γραφείο της πρώην Κοινότητας Παραλίου Άστρους για τη «δημιουργία ιστορικού και φωτογραφικού αρχείου για το Παράλιο Άστρος καθώς επίσης και για την ίδρυση και λειτουργία ιστορικού μουσείου και βιβλιοθήκης», δείτε εδώ την αίτηση του Ομίλου «Πυράμια».

Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας επέδειξε «ιδιαίτερο ενδιαφέρον», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην απάντηση του, δείτε τη εδώ. «Αμέπος τε και έργον», ας ελπίσουμε ότι, η υπόθεση θα έχει ευτυχή κατάληξη.

Σ.Σ: Ένα ιστορικό και εμβληματικό κτίριο, η οικία του ευεργέτη Θεόδωρου Δεληγιάννη -σημερινά γραφεία της πρώην Κοινότητας Παραλίου Άστρους- μπορεί και πρέπει να πάρει την θέση που του αρμόζει στο Παράλιο Άστρος, η μετατροπή του σε Μουσείο θα του δώσει την χαμένη του αίγλη.

Υ.Γ: Οι προσφορές των συμπατριωτών μας, σε ανύποπτο χρόνο, πχ σε λαογραφικά είδη, ήταν άνευ προηγούμενου. Συγκινητική είναι η προσφορά φίλου, ο οποίος είναι διατεθειμένος να δωρίσει ολόκληρη την συλλογή νομισμάτων του.

Ευχές από τον Όμιλο «Πυράμια»

Κατηγορία Όμιλος «Πυράμια» | Αναρτήθηκε 23-12-2014 11:11:09 am | από nskarmoutsos

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου μελέτης Ιστορίας, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος «Πυράμια» σας εύχεται καλές γιορτές και χρόνια πολλά.

 «ΠΥΡΑΜΙΑ» ΟΜΙΛΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

E-MAIL: pyramia@yahoo.gr

ΟΔΟΣ: ΔΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ

ΤΑΧ. ΚΩΔ.: 22001

ΠΑΡΑΛΙΟ  ΑΣΤΡΟΣ

 

Προηγούμενες αναρτήσεις