Παράλιο Άστρος
logo: Το Άστρος της Θαλάσσης
Αναζήτηση Go

«Μαύρα χάλια» στις εκβολές του χειμάρρου Τάνου

Κατηγορία Σχόλια | Αναρτήθηκε 16-10-2018 04:44:38 pm | από nskarmoutsos

Σε ανοιχτή χωματερή μετετράπη η παραλία γύρω από τις εκβολές του χειμάρρου Τάνου, εδώ http://wikimapia.org/#lang=el&lat=37.434062&lon=22.758608&z=16. Στις 29-9-2018 ο χείμαρρος συνεπικουρούμενος από τη θαλασσοταραχή, που έβγαλε ο μεσογειακός κυκλώνας, έφτιαξε στη παραλία ένα τεράστιο σκουπιδότοπο.

Το φωτογραφικό υλικό, το οποίο τραβήχτηκε στις 15 και 16 Οκτωβρίου 2018, δια του λόγου το αληθές.

Υ.Σ: Έχουν περάσει 20 μέρες, σχεδόν και τα σκουπίδια είναι αμάζευτα, αλήθεια τι περιμένουν;;;;

«Πόντιοι Πιλάτοι»

Κατηγορία Σχόλια | Αναρτήθηκε 11-10-2018 04:10:58 pm | από nskarmoutsos

Ο μεσογειακός κυκλώνας «Ζορμπάς» στις 29-9-2018 σάρωσε άνευ προηγουμένου τη παραλία Γλυφάδα στον Ατσίγγανο στο Παράλιο Άστρος, προξενώντας σοβαρές ζημιές σε μήκος 600 μέτρων περίπου, εδώ http://wikimapia.org/#lang=el&lat=37.427195&lon=22.762438&z=17

Σ.Σ: Δήμος Βόρειας Κυνουρίας και Περιφέρεια Πελοποννήσου «νίπτουν τας χείρας τους» για το ποιος έχει την ευθύνη να αποκαταστήσει τις ζημιές και εν τω μεταξύ έχουμε όλο το χειμώνα μπροστά μας για να «φάει» η θάλασσα όλη την οδό Άργους. Αυτά τα έχουμε πει κατ’ επανάληψη.

Αναγκαστικές απαλλοτριώσεις για τη διαχείριση των απορριμμάτων στη Πελοπόννησο με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου

Κατηγορία Περιβάλλον | Αναρτήθηκε 11-10-2018 09:23:01 am | από nskarmoutsos

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και το Υπουργικό Συμβούλιο ανέλαβαν και προχωρούν την υλοποίηση της ΣΔΙΤ για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Το χαρακτηρίζουν ως “έργο γενικότερης σημασίας για την οικονομία της χώρας και μείζονος σπουδαιότητας για την περιφερειακή ανάπτυξη” και εγκρίνουν τη διαδικασία των απαλλοτριώσεων.

Συγκεκριμένα, με την Πράξη 17 της 5-10-2018 , που φέρει τον τίτλο «Ειδική πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου για την υπαγωγή στις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 7Α του Κώδικα Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων Ακινήτων και παροχή εξουσιοδότησης στα αρμόδια όργανα για την κήρυξη απαλλοτριώσεων», η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 176, τ. Α’, 09.10.2018, το έργο «Ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ» χαρακτηρίζεται ως «έργο γενικότερης σημασίας για την οικονομία της χώρας και μείζονος σπουδαιότητας για την περιφερειακή ανάπτυξη».

Επίσης, εξουσιοδοτείται το αρμόδιο όργανο της Περιφέρειας Πελοποννήσου ή κάθε άλλο αρμόδιο όργανο να προβεί στην κήρυξη των απαλλοτριώσεων που αφορούν την εκτέλεση του ανωτέρω περιγραφόμενου έργου, καθώς επίσης και στην κήρυξη των τυχόν συμπληρωματικών απαλλοτριώσεων που θα απαιτηθούν για αυτό, στις οποίες εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου 7Α του Κώδικα Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων Ακινήτων, σύμφωνα με το οποίο, με ειδική απόφαση του δικαστηρίου επιτρέπεται η πραγματοποίηση εργασιών και πριν από τον προσδιορισμό και την καταβολή της αποζημίωσης και διατάσσεται η αποβολή του ιδιοκτήτη, νομέα ή κατόχου από το ακίνητο και η άμεση παράδοση αυτού.

Την πράξη αυτή, με την οποία επιταχύνονται καίρια οι διαδικασίες για την πραγματοποίηση του έργου διαχείρισης των απορριμμάτων, υπογράφουν ο πρωθυπουργός και τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου.

Πηγή: eleftheriaonline.gr

«Μετεξεταστέα» έμεινε η θωράκιση του Παλιού Λιμανιού Παραλίου Άστρους από τον «Ζορμπά»

Κατηγορία Σχόλια | Αναρτήθηκε 05-10-2018 04:40:31 pm | από nskarmoutsos

Στο πρώτο σοβαρό «τεστ κοπώσεως», της θωράκισης του Παλιού λιμανιού του Παραλίου Άστρους, από τον Μεσογειακό Κυκλώνα, άρχισε να ξηλώνεται σαν πουλόβερ (η θωράκιση), σε 2 σημεία έφυγαν από τη θέση τους αρκετές πέτρες και λιγότερες σε άλλα, βλέπε φωτογραφικό υλικό που τραβήχτηκε στις 5-10-2018.

Σημειωτέο δε ότι, ήταν η πρώτη «δοκιμασία», άξια λόγου, μετά την κατασκευή της θωράκισης.

Αυτά τα είχαμε πει από το 2012, βλέπε εδώ http://astrosparalio.gr/?a=singlearticle&id=5962

Υ.Σ: Δεν χρειάζεται μεγάλη φαντασία για να αντιληφθεί κάποιος τι μέλλει γενέσθαι με την έλευση μιας καθαρόαιμης Σοροκάδας http://astrosparalio.gr/?p=singlearticle&id=2648

Ο Εφιάλτης που ακούει στο όνομα «Τάνος»

Κατηγορία Σχόλια | Αναρτήθηκε 01-10-2018 06:21:21 pm | από nskarmoutsos

Ο χείμαρρος «Τάνος» όπως αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος είναι εν δυνάμει ωρολογιακή βόμβα, με κάθε δυνατή βροχή κινδυνεύουν σπίτια και άνθρωποι στις εκβολές του, τα έχουμε πει αναλυτικά εδώ http://astrosparalio.gr/?p=singlearticle&id=142, η προχτεσινή νεροποντή το υπενθύμισε http://astrosparalio.gr/?p=singlearticle&id=37295

Η κοίτη του από πλάτος 100 μέτρων στα Κάτω Βέρβενα στενεύει και φτάνει σε λιγότερα από 20 μέτρα στο γεφύρι των εκβολών του (βλέπε φωτογραφία), με αποτέλεσμα να φεύγει το νερό προς τη μεριά του Παραλίου Άστρους που η κοίτη είναι πολύ χαμηλή.

Υ.Σ: Χρειάζεται άμεση παρέμβαση γιατί θα θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές.

Εστίες διαφθοράς οι δήμοι

Κατηγορία Γενική | Αναρτήθηκε 22-09-2018 09:30:26 am | από nskarmoutsos

Οι δήμοι και οι επιχειρήσεις τους αποτελούν τις κύριες εστίες διαφθοράς στον δημόσιο τομέα για ακόμα μία χρονιά, όπως προκύπτει από την Εκθεση του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) για το 2017, ενώ οι περισσότερες παρανομίες-παρατυπίες εντοπίστηκαν έπειτα από καταγγελίες που αφορούσαν αναθέσεις έργων, προμήθειες, σύναψη συμβάσεων παροχής υπηρεσιών, δόμηση και χωροταξία, καθώς και τη διαδικασία χορήγησης αδειών σε καταστήματα υγιειονομικού ενδιαφέροντος.

Την ίδια ώρα, όπως επεσήμανε κατά την παρουσίαση της έκθεσης ο ειδικός γραμματέας του ΣΕΕΔΔ, καθηγητής Νομικής ΔΠΘ Δημοσθένης Κασσαβέτης, από τους 60 συνολικά ελέγχους περιουσιακής κατάστασης δημοσίων υπαλλήλων που διενεργήθηκαν την περίοδο 2015-2017, προέκυψαν συνολικά 13 εκατομμύρια ευρώ που δεν δικαιολογούνταν από νόμιμα και εμφανή εισοδήματα των ελεγχθέντων.

To 2017, στο ΣΕΕΔΔ υποβλήθηκαν 2.805 καταγγελίες από τις οποίες εξετάστηκαν 1.567, 1.046 τέθηκαν στο αρχείο, εκδόθηκαν 440 εντολές ελέγχου, ενώ 81 καταγγελίες καταχωρίστηκαν σε ηλεκτρονική πλατφόρμα για να συσχετιστούν με ομοειδείς τους. Από τους 324 ελέγχους -επιθεωρήσεις που διενεργήθηκαν, η πλειοψηφία τους (68,83%) προέκυψε μετά καταγγελία πολίτη. Πάνω από το 54% των ελέγχων διενεργήθηκε σε ΟΤΑ Α΄ βαθμού και τις επιχειρήσεις τους για θέματα που αφορούσαν κυρίως σε υποθέσεις ανάθεσης έργων, προμηθειών, σύναψη συμβάσεων παροχής υπηρεσιών, δόμηση και χωροταξία καθώς και τη διαδικασία χορήγησης αδειών σε καταστήματα υγιειονομικού ενδιαφέροντος.

Οπως προκύπτει από τις προτάσεις που συνέταξε το ΣΕΕΔΔ προς τους αρμόδιους φορείς, κατά τη διάρκεια των ελέγχων, αναδείχθηκαν το πρόβλημα των παρανομιών (26,30% των προτάσεων) αλλά και το πολύπλοκο των διοικητικών διαδικασιών στο Δημόσιο (47,41%).

Περαιτέρω, ως προς τις πειθαρχικές ευθύνες δημοσίων υπαλλήλων, σε μία στις τρεις υποθέσεις που ελέγχθηκαν διαπιστώθηκε ότι υφίστανται παρανομίες ή παραλείψεις οργάνων της διοίκησης. Πάνω από το 55% των λειτουργών για τους οποίους προτάθηκε η άσκηση πειθαρχικής δίωξης προέρχεται από τους ΟΤΑ Α΄ βαθμού και τις επιχειρήσεις τους. Είναι αξιοσημείωτο επίσης ότι για ποσοστό άνω του 30% των αιρετών που ελέγχθηκαν, προέκυψαν σοβαρές ενδείξεις τέλεσης πειθαρχικών παραπτωμάτων. Οι περισσότεροι αιρετοί (81) για τους οποίους διαπιστώθηκε παραβατική συμπεριφορά σε σχέση με το προσωπικό τους προέρχονται από τους ΟΤΑ Α΄ βαθμού.

Πειθαρχικά όργανα

Πολλά προβλήματα εντόπισε το ΣΕΕΔΔ και ως προς τη λειτουργία των πειθαρχικών οργάνων. Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε μεταξύ άλλων ότι μονομελή πειθαρχικά όργανα παραπέμπουν ελάσσονος σημασίας πειθαρχικές υποθέσεις σε ανώτερα συλλογικά, μεταθέτοντας την πειθαρχική τους αρμοδιότητα, αλλά και περιπτώσεις μονομελών πειθαρχικών να επιβάλουν ποινές χαμηλότερες από τις προβλεπόμενες.

Τα συχνότερα πειθαρχικά παραπτώματα που αποδίδονται σε υπαλλήλους αφορούν αμέλεια-ατελή εκπλήρωση του υπηρεσιακού τους καθήκοντος, παράβαση καθήκοντος, αναξιοπρεπή συμπεριφορά, αδικαιολόγητη αποχή από την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Ως προς τις προθεσμίες, σπάνια τηρείται το εικοσαήμερο που προβλέπει ο νόμος εντός του οποίου τα πειθαρχικά όργανα οφείλουν να αποφαίνονται αιτιολογημένα για την άσκηση ή μη πειθαρχικής δίωξης υπαλλήλου σε περίπτωση που υπάρχει και ποινική δίωξη εις βάρος του.

Ποια είναι τα προβλήματα των πολιτών

Η αγενής συμπεριφορά, η αναποτελεσματικότητα, η γραφειοκρατία, η διαφθορά, η κακοδιοίκηση και οι χαμηλής ποιότητας υπηρεσίες είναι τα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στις συναλλαγές τους με το Δημόσιο, όπως προκύπτει από έρευνα που διενήργησε το ΣΕΕΔΔ κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης.

Ιδιαίτερη αξία έχουν οι παραπάνω απαντήσεις με δεδομένο ότι η πλειοψηφία των ερωτηθέντων ήταν άνδρες (62%), δημόσιοι υπάλληλοι (41,37%), πτυχιούχοι ανώτατης εκπαίδευσης (72,16%), ηλικίας άνω των 41 ετών (72,91%). Το 89,07% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι γνωρίζει το ΣΕΕΔΔ και το 64,5% έχει θετική άποψη για το έργο του. Ως προς τους τομείς που θα πρέπει να επικεντρώσει τη δράση του το Σώμα, οι ερωτηθέντες ιεράρχησαν ως πρώτο την Υγεία και μετά τις δημόσιες συμβάσεις και τα έργα, τις άδειες δόμησης και τις πολεοδομικές αυθαιρεσίες. Τέλος, 22 δημόσιοι υπάλληλοι στις υπηρεσίες των οποίων διενεργήθηκε έλεγχος από το ΣΕΕΔΔ χαρακτήρισαν τον έλεγχο «εύστοχο και αποτελεσματικό», 10 έναν «έλεγχο ρουτίνας» και 5 «άστοχο και αναποτελεσματικό».

Πηγή: kathimerini.gr

«Βουνό» τα εμπόδια για τα σκουπίδια στην Πελοπόννησο

Κατηγορία Περιβάλλον | Αναρτήθηκε 18-09-2018 09:29:17 am | από nskarmoutsos

Είναι το μεγαλύτερο έργο διαχείρισης απορριμμάτων που θα γίνει στη χώρα μας. Ταυτόχρονα είναι και ένα από τα πιο «περιπετειώδη», καθώς συνάντησε εξαρχής σειρά αντιδράσεων με αποτέλεσμα κάθε βήμα της διαδικασίας να διαρκεί από μήνες έως χρόνια. Η σύμπραξη που υπέγραψε τον Ιούνιο η Περιφέρεια Πελοποννήσου για την ανάθεση σε ιδιώτη της διαχείρισης των απορριμμάτων σε πέντε νομούς περιπλέκεται τώρα για ακόμη μια φορά, με την πολιτεία να καταφεύγει σε έναν νομικό «ελιγμό» για να κερδίσει το χαμένο έδαφος.

Το μόνο σίγουρο είναι πως το μέγεθος του έργου, ανάλογο του προβλήματος που καλείται να λύσει, προϋποθέτει τη δημιουργία μιας πολύ ισχυρής ομάδας παρακολούθησης από πλευράς Περιφέρειας και δήμων, καθώς οι όροι της συμφωνίας είναι ιδιαίτερα αυστηροί.

Η σύμβαση ανάμεσα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και την «Περιβαλλοντική Πελοποννήσου» (ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή) για τη διαχείριση των απορριμμάτων σε Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία, Μεσσηνία και Λακωνία υπεγράφη στις 14 Ιουνίου. Προηγήθηκαν αρκετά χρόνια «μαχών» ανάμεσα στους δημάρχους των πέντε νομών και την Περιφέρεια για τους όρους της σύμβασης, με τη σημερινή κυβέρνηση να παρεμβαίνει αρχικά κατά και στη συνέχεια υπέρ της υλοποίησης του έργου. Βασικό ρόλο άλλωστε έπαιξε η απουσία εναλλακτικής: όλοι οι δήμοι –πλην ενός– της Περιφέρειας εξακολουθούσαν μέχρι πριν από λίγα χρόνια να θάβουν τα πάντα σε χωματερές, ενώ ακόμα και σήμερα διαθέτουν περιορισμένες «μεταβατικές» εγκαταστάσεις.

Το πρόβλημα που ανέκυψε από τις αρχές του καλοκαιριού αφορά τη γη. Βάσει των όρων του διαγωνισμού, ο ιδιώτης έπρεπε να βρει και να αγοράσει την απαραίτητη γη (για τις εγκαταστάσεις διαχείρισης και τους ΧΥΤΥ) και κατά την υπογραφή της σύμβασης να την παραδώσει στην Περιφέρεια απολύτως καθαρή από κάθε είδους βάρη ή διεκδικήσεις. Eτσι, η Περιφέρεια απέφευγε «να βγάλει το φίδι από την τρύπα», καθώς οι χωροθετήσεις πάντα εγείρουν τοπικές αντιδράσεις. Το μεγαλύτερο μέρος του κόστους (έως 2 εκατ. ευρώ) της αγοράς καλύπτεται από την Περιφέρεια και το υπόλοιπο (περίπου 1,2 εκατ. ευρώ) από την ΤΕΡΝΑ.
Μόνο που για μία από τις τρεις θέσεις που επελέγησαν, την Παλαιοχούνη Αρκαδίας, έχουν ήδη ασκηθεί πέντε δικαστικές προσφυγές από πολίτες που διεκδικούν την ιδιοκτησία μέρους της έκτασης. Με δεδομένο ότι η μία προσφυγή ασκήθηκε πριν από την υπογραφή της σύμβασης, θα μπορούσε να υπάρξει νομικό πρόβλημα για την ισχύ της σύμβασης. Η λύση που επελέγη είναι να προχωρήσει η Περιφέρεια σε απαλλοτρίωση της έκτασης (υπάρχει σχετική δυνατότητα στη σύμβαση) και μάλιστα προ ημερών ελήφθη απόφαση της Επιτροπής Μεγάλων Eργων ώστε να ενεργοποιηθεί η νέα νομοθεσία για τις απαλλοτριώσεις. Μόλις το ΥΠΕΝ κηρύξει την περιοχή υπό απαλλοτρίωση, η γη θα μπορεί να επιταχθεί. Η παράδοση της γης είναι κρίσιμης σημασίας καθώς αυτή ενεργοποιεί το χρονοδιάγραμμα του έργου.
H παρακολούθηση
Διαβάζοντας τις 280 σελίδες της σύμβασης και τα 10 παραρτήματά της, αυτό που με βεβαιότητα προκύπτει είναι ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο ΦΟΣΔΑ (ο συλλογικός φορέας των δήμων για τα απορρίμματα) οφείλουν να οργανώσουν έναν υψηλού επιπέδου μηχανισμό για την αυστηρή παρακολούθηση της σύμβασης, ειδάλλως κινδυνεύουν η πληρωμή ρητρών και αποζημιώσεων... να κοστίσει περισσότερο από τη διαχείριση των απορριμμάτων. Επίσης, οι δήμοι οφείλουν να εργαστούν ταχύτατα στην κατεύθυνση της ανακύκλωσης και της κομποστοποίησης, προκειμένου να μειώσουν τον όγκο των σύμμεικτων απορριμμάτων που θα στέλνουν στις μονάδες προς διαχείριση (άρα θα πληρώνουν).
Oσο για το οικονομικό σκέλος, για το οποίο γινόταν τόσα χρόνια η συζήτηση: μέχρι τους 150.000 τόνους ετησίως, ο ιδιώτης χρεώνει τη διαχείριση προς 80,5 ευρώ/τόνο (συν ΦΠΑ). Για τις υπόλοιπες ποσότητες (από τις 150.000 έως τις 200.000 τόνους) η τιμή πέφτει στα 35 ευρώ/τόνο (συν ΦΠΑ). Αν οι ποσότητες ξεπεράσουν τους 200.000 τόνους, τότε η Περιφέρεια και ο ΦΟΣΔΑ οφείλουν να συζητήσουν με τον ιδιώτη αν και με ποιους όρους μπορεί να δεχθεί τις επιπλέον ποσότητες. Αν ο ιδιώτης δεν μπορεί ή Περιφέρεια και ΦΟΣΔΑ δεν συμφωνούν με τους όρους, τότε πρέπει να αναζητηθεί άλλη λύση στην οποία όμως να συναινεί ο ιδιώτης. Ο ιδιώτης μπορεί να δεχθεί αστικά απορρίμματα και από άλλες περιοχές, αλλά και βιοτεχνικά, μη επικίνδυνα απόβλητα, πάντα όμως με τη συναίνεση του Δημοσίου.
Οι σταθμοί
Από τη στιγμή που θα παραδοθεί η γη στην Περιφέρεια, θα καθοριστεί μια ημερομηνία «εκκίνησης» του χρονοδιαγράμματος. Δέκα μήνες αργότερα, ο ιδιώτης θα πρέπει να έχει κατασκευάσει τους ΧΥΤΥ και κάποιες βασικές εγκαταστάσεις διαλογής ώστε να είναι σε θέση να υποδεχθεί «μεταβατικά» το σύνολο των σύμμεικτων απορριμμάτων (δηλαδή σε κάθε περίπτωση μέσα στο 2019). Μετά 14 μήνες θα ξεκινήσει η κανονική λειτουργία των μονάδων (που περιλαμβάνει και την παραγωγή ενέργειας από βιοαέριο). Οι δήμοι οφείλουν να παραδίδουν το σύνολο των σύμμεικτων απορριμμάτων τους, ενώ απαγορεύεται στην Περιφέρεια να χρηματοδοτήσει εναλλακτικές μονάδες (για τα σύμμεικτα), ειδάλλως θα πρέπει να καταβάλει αποζημίωση στον ιδιώτη. Αντίθετα οι δήμοι είναι ελεύθεροι να μειώσουν τα σύμμεικτα (λ.χ. μέσω ανακύκλωσης) με όποιον τρόπο μπορούν. Οι έγκαιρες πληρωμές είναι κρίσιμης σημασίας: για παράδειγμα, ο ιδιώτης μπορεί να ζητήσει τη διάλυση της σύμβασης εις βάρος της Περιφέρειας αν αυτή καθυστερήσει περισσότερο από έναν μήνα οποιοδήποτε ποσό υπερβαίνει τη μηνιαία χρέωση ή οποιοδήποτε ποσό της χρηματοδοτικής συμβολής του Δημοσίου στο έργο.

Πηγή: kathimerini.gr

«Άσφαιρα πυρά»

Κατηγορία Σχόλια | Αναρτήθηκε 16-09-2018 04:16:26 pm | από nskarmoutsos

Παρακολουθούμε μέρες τώρα τη «Μονομαχία στο Ελ Πάσο!» διεκδικητών; του «θρόνου!» του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας με «χειροβομβίδες κρότου και λάμψης!».

Για τη διαχείριση απορριμμάτων του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, βλέπε εδώ http://astrosparalio.gr/?p=singlearticle&id=36911, «πέρα βρέχει!!».

Σ.Σ: Η φωτογραφία τραβηγμένη σήμερα, 16-9-2018 στις 12.10 από το Νησί Παραλίου Άστρους, δείχνει το «φαινόμενο!» των σκουπιδοδεμάτων να παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις!!

5η Αναβίωση της Γιορτής του Ψαρά στο Παράλιο Άστρος

Κατηγορία Σχόλια | Αναρτήθηκε 14-09-2018 02:29:51 pm | από nskarmoutsos

(Φωτ. 14-9-2018, Ανοιχτό Θέατρο Παραλίου Άστρους-«Φωνή βοώντος εν τη ερήμω»-)

*14 Σεπτεμβρίου 21:30

5η Αναβίωση της Γιορτής του Ψαρά

Θέατρο Παραλίου Άστρους

Είσοδος ελεύθερη

Διοργάνωση: Δήμος Βόρειας Κυνουρίας –

Αλιευτικός Σύλλογος «Η Ευαγγελίστρια»*

Αυτά έλεγε!! και λέει!!! το πρόγραμμα εκδηλώσεων καλοκαίρι 2018 του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, βλέπε εδώ http://www.boriakinouria.gov.gr/article/programma-ekdiloseon-kalokairi-2018.

Η εν λόγω «φιέστα» θα γίνει; αναβλήθηκε οριστικά; ή προσωρινά; ουδείς γνωρίζει!! και ούτε κανείς μπήκε στο κόπο να ενημερώσει σχετικά.

Σ.Σ: Όλο το καλοκαίρι και όχι μόνο, κοινοποιούσαν «τα πάντα» στο facebook, live ή κονσέρβα, ακόμα και τη παρουσία τους στη μπακαλοταβέρνα του «Παντελή Σκουφάντερου*», και δεν βρήκαν δυο λόγια να ενημερώσουν σχετικά.

*Ο μπακάλης της πασίγνωστης κινηματογραφικής ταινίας «Της Κακομοίρας».

Έρμαιο των κυμάτων

Κατηγορία Σχόλια | Αναρτήθηκε 12-09-2018 03:30:20 pm | από nskarmoutsos

Εκτεθειμένη στις «ορέξεις» του βοριά η ναυαγοσωστική λέμβος που είναι αγκυροβολημένη στη παραλία Ατσίγγανος, στο Παράλιο Άστρος. Ουδείς από το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας ενδιαφέρεται να την περιμαζέψει.

(12-9-2018, 13.45)

Υ.Σ: Οι δημότες θα πληρώσουν τυχόν απώλεια ή ζημιές!!

Προηγούμενες αναρτήσεις