Παράλιο Άστρος
logo: Το Άστρος της Θαλάσσης
Αναζήτηση Go

Let’s do it Greece! Μια παρέα παιδιών ενώνει όλη την Ελλάδα!

Κατηγορία Γενική | Αναρτήθηκε 20-02-2017 02:35:27 pm | από nskarmoutsos

Δελτίο τύπου

Το Μεγάλο μας όνειρο, στις 2 Απριλίου όλη η Ελλάδα μια μεγάλη εθελοντική οικογένεια!

Το 2012, μια παρέα φίλων οραματίστηκε να ενώσει ολόκληρη τη χώρα με ένα φιλόδοξο όραμα για το περιβάλλον. Στο πέρασμα των τελευταίων 5 χρόνων, χιλιάδες εθελοντές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, ενώνοντας τις δυνάμεις τους σε ένα ετήσιο ραντεβού με το σεβασμό και την προστασία του περιβάλλοντος στο επίκεντρο.

Κάπως έτσι γεννήθηκε η εθελοντική εκστρατεία Let’s Do It Greece, που φέτος έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 2 Απριλίου 2017.

Στόχος, οι χιλιάδες πολίτες που μοιράζονται το όραμα μιας καθαρής Ελλάδας, να συντονιστούμε σε ολόκληρη τη χώρα, ομορφαίνοντας 1.500 σημεία μέσα σε 1 μέρα!

Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε από νέα παιδιά προερχόμενα από περιβαλλοντικές ομάδες σχολείων. Νέους που ονειρεύονται να ενώσουν όλη την Ελλάδα για έναν κοινό σκοπό, αναδεικνύοντας το καλό πρόσωπο της πατρίδας μας. Στα μάτια αυτών των νέων, το Let’s do it Greece είναι μια ευκαιρία να ενώσουμε την ελληνική κοινωνία εμπνέοντας χιλιάδες πολίτες και ενισχύοντας την κουλτούρα του εθελοντισμού στην Ελλάδα. Όπως μας λένε: «Μέσα από την κοινή μας προσπάθεια επιθυμούμε να χτίζουμε δυνατές σχέσεις εμπιστοσύνης ανάμεσα σε όλους μας, ως ενεργοί πολίτες που βοηθάμε ο ένας τον άλλο και όλη την κοινωνία ταυτόχρονα, και αυτό να λειτουργεί πολλαπλασιαστικά σε όλη την Ελλάδα».

Για την Κυριακή 2 Απριλίου, έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή και υποστήριξη εκατοντάδες φορείς σε όλη την Ελλάδα. Ανάμεσά τους, εθελοντικές ομάδες, σύλλογοι πολιτιστικοί, εξωραϊστικοί, περιβαλλοντικοί, ποδηλατικοί, σπηλαιολογικοί, καταδυτικοί, αθλητικά σωματεία, φορείς πολιτικής προστασίας, το σύνολο των μεγάλων περιβαλλοντικών οργανώσεων, Περιφέρειες και Περιφερειακές Ενότητες, Δήμοι σε όλη τη χώρα, φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών, τουριστικοί φορείς, εταιρείες, ιδιώτες, μουσεία, πανεπιστήμια, σχολεία, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, ενώ με έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας, θα υλοποιηθεί και φέτος η «Σχολική Εβδομάδα Εθελοντισμού Let’s do it Greece 2017» σε όλα τα σχολεία της χώρας, με κορύφωση την ημέρα της πανελλήνιας δράσης.

Ο μεγάλος στόχος για τις 2 Απριλίου είναι να ενωθούμε με 3.000 φορείς Πανελλαδικά, πραγματοποιώντας εθελοντικές δράσεις καθαρισμού, εξωραϊσμού και αισθητικής αναβάθμισης σε κάθε γωνιά της χώρας. Όλοι εμείς, στις 2 Απριλίου, θα φωνάξουμε δυνατά σε όλη την Ελλάδα Lets do it Greece!

Μπες στο www.letsdoitgreece.org, δήλωσε κι εσύ συμμετοχή στη Μεγάλη Εθελοντική Οικογένεια του Let’s do it Greece, και γίνε η αλλαγή που περιμένεις!

https://www.youtube.com/watch?v=DOTL7iGI6SU

Η «σούπερ-μαμά» της φύσης - Το μεγαλύτερο σε ηλικία πουλί του κόσμου έχει και πάλι μωρό στα 66 του

Κατηγορία Παράξενα | Αναρτήθηκε 20-02-2017 09:37:22 am | από nskarmoutsos

Σχεδόν κάθε χρόνο, εδώ και έξι δεκαετίες, η Wisdom εναποθέτει τουλάχιστον ένα αυγό στο σπίτι της στην Ατόλη Μιντγουέι στις ΗΠΑ.

Στις 16 Φεβρουαρίου, η υπηρεσία άγριας φύσης ανακοίνωσε ότι η Wisdom, το καταγεγραμμένο ως γηραιότερο πουλί του κόσμου, έγινε και πάλι μητέρα.

Η γονιμότητα αυτού του άλμπατρος είναι σημαντική για δύο λόγους, εξηγεί η Deisha Norwood, αναπλ. διευθύντρια  στο Εθνικό Καταφύγιο Άγριας Ζωής Midway Atoll. Όντας το πιο μεγάλο σε ηλικία άγριο πτηνό, δίνει στους επιστήμονες πολύτιμες πληροφορίες για την αναπαραγωγή των ζώων μεγαλύτερης ηλικίας. Και δεδομένου ότι τα άλμπατρος γεννούν συνήθως μόνο ένα αυγό ανά έτος, ακόμη και ένας μόνο νεοσσός συμβάλλει προς τη διατήρηση των ειδών. 

«Είναι πάντα πολύ συναρπαστικό να έχουμε μια γέννα από τη Wisdom» εξηγεί η Norwood. «Είναι αξιοσημείωτο γι 'αυτήν να παράγει νεοσσούς στην ηλικία της και φαίνεται πως είναι πραγματικά καλή σ' αυτό», συμπλήρωσε.

Στις 10 Δεκεμβρίου του 1956, ο βιολόγος Chandler Robbins κατέγραψε την εμφάνιση ενός άλμπατρος Laysan και 46 χρόνια αρφότερα έμεινε έκπληκτος όταν έτυχε να συναντήσει και πάλι το ίδιο πουλί. Η φαινομενικά προχωρημένη ηλικία της και η καλή υγεία της ήταν τα δύο χαρακτηριστικά που έκαναν τους επιστήμονες να ονομάσουν το άλμπατρος «Σοφία».

Μόλις ένα άλμπατρος φτάσει στην ενηλικίωση, είναι δύσκολο να προσδιοριστεί ακριβώς πόσο χρονών είναι. Ο Robbins γνώριζε πως η Wisdom ήταν ένα πλήρως ώριμο ενήλικο το 1956, πράγμα που σημαίνει ότι είναι τουλάχιστον 66 ετών σήμερα, μπορεί και λίγο μεγαλύτερη...

Όπως όλα τα άλμπατρος, η Wisdom και ο σύντροφός της, Akeakamai, επιστρέφουν στο ίδιο σημείο κάθε χρόνο για να ανανεώσουν τους δεσμούς τους. Είναι πιθανό να πρόκειται για το ίδιο μέρος όπου και η ίδια είχε εκκολαφθεί πριν από πολλές δεκαετίες.

Τα άλμπατρος έχουν τον ίδιο σύντροφο για όλη τους τη ζωή και μόνο αν ο θάνατος τα χωρίζει συνάπτουν νέους δεσμούς. Η Wisdom και o Akeakamai είναι μαζί από το 2006 και πιστεύεται πως έχουν γίνει γονείς τουλάχιστον 35 νεοσσών μέχρι τώρα.

Πηγή: National Geografic

Μερική νέφωση

Κατηγορία Καιρός | Αναρτήθηκε 19-02-2017 09:48:41 pm | από nskarmoutsos

(Φωτ. από το Ανοιχτό Θέατρο Παραλίου Άστρους)

Τοπική πρόγνωση για την Δευτέρα 20-2-2017

Αραιή συννεφιά, οι άνεμοι στον Αργολικό θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 2-3 μποφόρ, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς.

Υ.Σ: Η θερμοκρασία αυτή την ώρα, 19-2-2017 21.40, είναι 13 βαθμοί Κελσίου…συνέχεια

Η πιο… ευτυχισμένη φώκια στον κόσμο

Κατηγορία Παράξενα | Αναρτήθηκε 20-02-2016 10:00:04 am | από nskarmoutsos

Η πιο ευτυχισμένη φώκια στον κόσμο αποτυπώθηκε στο φακό του φωτογράφου άγριας ζωής Martin Thomas ανοιχτά των σουηδικών ακτών!
“Το ζώο απολαμβάνει ένα ασυγκράτητο γέλιο, αποκαλύπτοντας έναν ωραίο βράχο για να τεντωθεί… Είναι σαν να άκουσε το ανέκδοτο του αιώνα”, λέει ο 49χρονος φωτογράφος.
Ο ίδιος χρειάστηκε να μείνει αρκετές ώρες κοντά θέλοντας να φωτογραφίσει τις φώκιες που είδε εκεί όταν κάποια στιγμή αντιλήφθηκε την τρισευτυχισμένη φώκια και βέβαια αποτύπωσε το πλάνο στην κάμερά του…
Πηγή: perierga.gr

Συννεφιά

Κατηγορία Καιρός | Αναρτήθηκε 18-02-2017 10:25:08 pm | από nskarmoutsos

(Φωτ. Το Νησί του Παραλίου Άστρους από την περιοχή «Πόρτες»)

Τοπική πρόγνωση για την Κυριακή 19-2-2017

Συννεφιασμένος, οι άνεμοι στον Αργολικό θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς έως μέτριοι 2-3 μποφόρ, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς.

Υ.Σ: Η θερμοκρασία αυτή την ώρα, 18-2-2017 22.20, είναι 12 βαθμοί Κελσίου…συνέχεια

Φάλαινα χαστουκίζει τουρίστρια

Κατηγορία Παράξενα | Αναρτήθηκε 01-03-2014 08:49:18 am | από nskarmoutsos

Τα απρόοπτα ποτέ δεν λείπουν από τις διακοπές, αυτό είναι μια αλήθεια. Για μια νεαρή κοπέλα όμως που πραγματοποιούσε κρουαζιέρα για να θαυμάσει τις φάλαινες, το απρόοπτο ενδεχομένως να πόνεσε.
Καθώς το πλοιάριο κινείτο δίπλα σε μια φάλαινα, το πελώριο θηλαστικό σήκωσε το πτερύγιό του, ρίχνοντας σφαλιάρα στην τουρίστρια.
Η κοπέλα ευτυχώς δεν τραυματίστηκε και μάλλον αντιμετώπισε με χιούμορ το περιστατικό. Το σχετικό βίντεο που ανέβηκε στο Youtube έσπασε ρεκόρ θέασης...

Πηγή: in.gr

ΟΗΕ: Σε ασυνήθιστα χαμηλά επίπεδα οι πάγοι σε Αρκτική και Ανταρκτική

Κατηγορία Γενική | Αναρτήθηκε 18-02-2017 09:24:02 am | από nskarmoutsos

Η έκταση των θαλάσσιων πάγων στην Αρκτική και την Ανταρκτική τον περασμένο μήνα ήταν η μικρότερη που καταγράφηκε ποτέ τον Ιανουάριο, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός του ΟΗΕ, ενώ οι συγκεντρώσεις διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα έφθασαν σε επίπεδα ρεκόρ.
"Η έκταση των πάγων που λείπουν και στους δύο πόλους ήταν αρκετά ασυνήθιστη", δήλωσε ο Ντέιβιντ Κάρλσον, διευθυντής του Ερευνητικού Προγράμματος για το Παγκόσμιο Κλίμα, σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη.

Πηγή: real.gr

Λίγα σύννεφα

Κατηγορία Καιρός | Αναρτήθηκε 17-02-2017 10:26:49 pm | από nskarmoutsos

(Φωτ. Πάνω ο Μαλεβός ή Μεγάλη Τούρλα, η ψηλότερη κορφή της οροσειράς του Πάρνωνα και κάτω η κεντρική ακτή του Παραλίου Άστρους)

Τοπική πρόγνωση για το Σάββατο 18-2-2017

Αραιή συννεφιά, οι άνεμοι στον Αργολικό θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις έως μέτριοι 3-4 μποφόρ, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς.

Υ.Σ: Η θερμοκρασία αυτή την ώρα, 17-2-2017 22.20, είναι 9 βαθμοί Κελσίου…συνέχεια

Σπάνιος μαύρος κύκνος στην Πολωνία

Κατηγορία Παράξενα | Αναρτήθηκε 17-02-2017 09:54:26 pm | από nskarmoutsos

Ένας μαύρος κύκνος εθεάθη σε παραλία της Βαλτικής στην Πολωνία. Οι μαύροι κύκνοι είναι πολύ σπάνιο να απαντηθούν σε αυτή την περιοχή της Ευρώπης.

Πηγή: naftemporiki.gr

Προηγούμενες αναρτήσεις