Παράλιο Άστρος
logo: Το Άστρος της Θαλάσσης
Αναζήτηση Go

Την Κυριακή 12-2-2017 η κοπή της πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Παραλίου Άστρους

Κατηγορία Πολιτιστικός σύλλογος | Αναρτήθηκε 07-02-2017 08:50:10 am | από nskarmoutsos

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος  Παραλίου Άστρους σας προσκαλεί στην κοπή της  πίτας του, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12η Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 11:30 π.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων (ισόγειο) του Διοικητηρίου Παραλίου Άστρους.

Μαθήματα για την περίοδο 2016-2017 από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παραλίου Άστρους

Κατηγορία Πολιτιστικός σύλλογος | Αναρτήθηκε 04-09-2016 08:56:24 am | από nskarmoutsos

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

O Πολιτιστικός Σύλλογος Παραλίου Άστρους  για την περίοδο 2016-2017 θα λειτουργήσει  τα κάτωθι τμήματα: 

Εργαστήρι Ζωγραφικής για παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού και Εργαστήρι Ζωγραφικής για ενήλικες
Πληροφορίες -  εγγραφές: τηλ. 6937287054 (Τζωρτζίνα Κωστοπούλου)

Έναρξη μαθημάτων:  Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Τμήματα ελληνικών παραδοσιακών χορών για παιδιά και για ενήλικες
Πληροφορίες -  εγγραφές: τηλ. 6981305068 (Μαρία Κρεμμύδα-Σκαρμούτσου)
Έναρξη μαθημάτων: Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Tumbao,Tumbao kids, Pilates, Pilates 50+ και Τμήμα χορού με λατινοαμερικάνικους και ευρωπαϊκούς χορούς με έμφαση στους παραδοσιακούς χορούς της Κούβας και της Καραϊβικής.
Πληροφορίες -  εγγραφές: τηλ. 6977015296 (Ματίνα Φούφα) και 6947008363  (Ίρις Παπουτσά)
Έναρξη μαθημάτων: Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016
Αναλυτικά:

Εργαστήρι Ζωγραφικής για παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται μια φορά την εβδομάδα (οι μέρες θα καθοριστούν ανάλογα με τα τμήματα) απογευματινές ώρες. Διάρκεια 90΄
Στα τμήματα αυτά οι μαθητές  έχουν τη δυνατότητα να πειραματιστούν με ποικίλα υλικά ζωγραφικής, να  γνωρίσουν  διαφορετικές τεχνικές, να  αναπτύξουν τη δική τους εικαστική γλώσσα, να  χρησιμοποιήσουν τη φαντασία τους, να δημιουργήσουν το δικό τους ατομικό ή ομαδικό έργο.
Τα μαθήματα γίνονται υπό την καθοδήγηση της ζωγράφου πτυχιούχου της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών κ. Τζωρτζίνας Κωστοπούλου.
Εργαστήρι Ζωγραφικής για ενήλικες

Στο τμήμα ζωγραφικής για ενήλικες μπορούν να συμμετέχουν όλοι εκείνοι που αγαπούν τη ζωγραφική. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται μια φορά την εβδομάδα ( κάθε Τετάρτη) απογευματινές ώρες διάρκειας 90΄.Το συγκεκριμένο τμήμα απευθύνεται σε άτομα που είτε είναι αρχάριοι είτε είναι προχωρημένοι. Οι μαθητές ζωγραφίζουν με διάφορα υλικά   ( μολύβι, κάρβουνο, ακρυλικά, λάδι κλπ), διδάσκονται  σχέδιο, σύνθεση,  προοπτική και χρώμα,  μέσα από μια σειρά ασκήσεων.
Τα μαθήματα γίνονται υπό την καθοδήγηση της ζωγράφου πτυχιούχου της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών κ. Τζωρτζίνας Κωστοπούλου.
Τμήματα ελληνικών παραδοσιακών χορών για παιδιά (ηλικίας άνω των 4 ετών) και

Τμήμα ελληνικών παραδοσιακών χορών ενηλίκων.

Τμήματα α)Τumbao ενηλίκων, β) Tumbao kids, γ) Pilates, δ)Pilates 50+ και ε) Τμήμα Χορού με λατινοαμερικάνικους και ευρωπαϊκούς χορούς με έμφαση στους παραδοσιακούς χορούς της Κούβας και της Καραϊβικής, υπό την καθοδήγηση της δασκάλας χορού κ. Ίριδας Παπουτσά.

Λίγα ενημερωτικά στοιχεία για τα τμήματα αυτά:

α) Τumbao χορευτική γυμναστική (αερόβια άσκηση σε συνδυασμό με χορευτικές κινήσεις) περιλαμβάνει ξένη κυρίως μουσική ακολουθώντας μια σειρά από μικρές επαναλαμβανόμενες κινήσεις που γυμνάζουν μυϊκές ομάδες του σώματος διασκεδάζοντας.

β) Tumbao kids

γ) Pilates Το τμήμα διδάσκει στον ασκούμενο να χρησιμοποιεί το μυαλό για να κοντρολάρει τους μυς του σώματός του. Σκοπός του Pilates είναι η ενδυνάμωση των μυών της σπονδυλικής στήλης, η ευθυγράμμιση αυτής, αλλά και η επίτευξη της σωστής αναπνοής. Τα μαθήματα περιλαμβάνουν ασκήσεις Αναπνοής (ολοκληρωμένη και βαθειά εισπνοή και εκπνοή με σκοπό την οξυγόνωση των μυών και την αποσυμφόρηση των ώμων και του αυχένα από την ένταση), Κεντροποίησης/Σταθεροποίησης (κάθε κίνηση ξεκινάει από το "κέντρο" μας, ο Pilates ονόμασε τους κεντρικούς μυς της κοιλιακής χώρας και τους γύρω από αυτήν Powerhouse), Συγκέντρωση (η απόλυτη συγκέντρωση κατά την διάρκεια της κίνησης έχει ως αποτέλεσμα την εκτέλεση της άσκησης με την περισσότερη δυνατή ακρίβεια), Έλεγχος (σύμφωνα με τον Pilates, κατά την εκτέλεση των ασκήσεων το μυαλό καθοδηγεί απόλυτα τις κινήσεις των μυών), Ακρίβεια (κάθε κίνηση γίνεται με λεπτομέρεια και ακρίβεια), Ροή (η ροή της κίνησης και η αρμονική μετάβαση ανάμεσα στις ασκήσεις επιτυγχάνει βαθιά ενδυνάμωση των μυών και βελτίωση της αντοχής).

δ) Pilates 50+ ειδικό ασκησιολογιο προσαρμοσμένο στο ηλικιακό φάσμα από 50ετων και άνω.

ε) Επίσης για πρώτη φορά φέτος θα λειτουργήσει Τμήμα Χορού, το οποίο θα είναι μεικτό (άνδρες/γυναίκες) και στο οποίο θα διδάσκονται λατινοαμερικανικοί και ευρωπαϊκοί χοροί με έμφαση στους παραδοσιακούς χορούς της Κούβας και της Καραϊβικής , όπως  Salsa, salsa rueda, merenque, batchata,  kizomba, reggeaton, rumba, cha cha cha 

Η ομάδα «Παραμυθόδεντρο» την Δευτέρα 22-8-2016 στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου Παραλίου Άστρους

Κατηγορία Πολιτιστικός σύλλογος | Αναρτήθηκε 19-08-2016 03:21:08 pm | από nskarmoutsos

Δελτίο τύπου

«Νερό κι αέρας και φωτιά και το χρυσό παπούτσι» Από την Ομάδα «Παραμυθόδεντρο»

Την τρίτη και τελευταία παράσταση του καλοκαιριού 2016 δίνει στο Παράλιο Άστρος τη Δευτέρα, 22 Αυγούστου στις 9.00 το βράδυ το «Παραμυθόδεντρο» στο Δημοτικό Σχολείο σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παραλίου Άστρους και με ελεύθερη είσοδο.

Το «Παραμυθόδεντρο» είναι η νέα Ομάδα πολιτιστικής δράσης που ξεφύτρωσε αυθόρμητα και συνεργατικά, μέσα σε μια γειτονιά του Άστρους και φιλοδοξεί να ριζώσει και να απλωθεί στην πολιτιστική χλωρίδα της περιοχής, προσφέροντας άνθη και καρπούς υψηλής καλλιτεχνικής ποιότητας και πνευματικής αξίας, στον ευαίσθητο τομέα των θεαμάτων που απευθύνονται  στα παιδιά, που τόσο έχουν κακοποιηθεί διαχρονικά, από τις επιθέσεις της καταναλωτικής μηχανής και του εύκολου κέρδους.

Το «Παραμυθόδεντρο» είναι μια καλλιτεχνική πρωτοβουλία της θεατροπαιδαγωγού και δασκάλας εικαστικών Τζωρτζίνας Κωστοπούλου, πλαισιωμένη από τους νέους ταλαντούχους καλλιτέχνες με ακαδημαϊκά διαπιστευτήρια και βραβεύσεις, Χάρη Καμπύλη (μουσική) και Χριστίνα Ρωμαίου (θέατρο σκιών, κρουστά).

Η πρώτη παράσταση του «Παραμυθόδεντρου» έχει τον τίτλο:

«Νερό κι αέρας και φωτιά και το χρυσό παπούτσι». Παρουσιάστηκε ήδη με επιτυχία στα Κάτω Δολιανά και στον Πραστό και τώρα κλείνει τον πρώτο θερινό της κύκλο στο Παράλιο Άστρος.

Πρόκειται για μια αφηγηματική παράσταση  4 παραμυθιών από διαφορετικές ηπείρους, εμπλουτισμένη με ζωντανή μουσική και τραγούδια, εμψύχωση γιγαντόκουκλας και θέατρο σκιών.

Τα παιχνίδια του ήλιου με το νερό, ο έρωτας του ανέμου με μια μικρή ινδιάνα, η ξιπασμένη νυχτερίδα - και η πρώτη σταχτοπούτα της ιστορίας, η κινέζα Γιεν Σεν, είναι τα θέματα αυτών των παραμυθιών του κόσμου.

Σε μια πολυδιάστατη παράσταση με στοιχεία θεατρικότητας, μουσικής και εικαστικών, η οικουμενική παράδοση των παραμυθιών και των λαϊκών ιστοριών (από διαφορετικές γωνιές της γης) έρχονται να δέσουν αρμονικά με τα βιώματα, τα ακούσματα, τις τεχνικές και αφηγήσεις της δικής μας διηγηματικής παράδοσης. «Νερό κι αέρας και φωτιά και το χρυσό παπούτσι» δίνουν στα παιδιά τη δυνατότητα να βιώσουν αιώνιες ιστορίες μακρινών πολιτισμών, με κίνηση, τραγούδια και εικόνες που τις κάνουν να μοιάζουν τόσο γνώριμες και οικείες…

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Αφήγηση, τραγούδι, εμψύχωση κούκλας: Τζωρτζίνα Κωστοπούλου

Μουσική : Χάρης Καμπύλης

Θέατρο σκιών, κρουστά: Χριστίνα Ρωμαίου

Ήχος και φως: Μιχάλης και Μανώλης Μπουτσικάκης

Βοηθός στο Θέατρο Σκιών: ο μικρός Άγγελος Νικόλας Φαρμασώνης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Τίτλος: «Νερό κι αέρας και φωτιά και το χρυσό παπούτσι»

Ημερομηνία: Δευτέρα, 22 Αυγουστου

Ώρα: 9:00 το βράδυ

Είσοδος: ελεύθερη

Διοργανωτής: Πολιτιστικός Σύλλογος Παραλίου Άστρους

Ακολουθούν μια φωτο από την παράσταση στα Κάτω Δολιανά και μια από  το Κάστρο του Πραστού

Πρόσκληση για την κοπή της πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Παραλίου Άστρους

Κατηγορία Πολιτιστικός σύλλογος | Αναρτήθηκε 22-01-2016 03:56:28 pm | από nskarmoutsos

Ο Πολιτιστικός «Σύλλογος των Απανταχού Φίλων του Παραλίου Άστρους Κυνουρίας» σας προσκαλεί στην κοπή της πίτας του, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Διοικητηρίου Παραλίου Άστρους, την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016, ώρα 11:00 π.μ.

Τα τμήματα που θα λειτουργήσει φέτος ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παραλίου Άστρους

Κατηγορία Πολιτιστικός σύλλογος | Αναρτήθηκε 04-09-2015 02:37:56 pm | από nskarmoutsos

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΛΙΟΥ ΑΣΤΡΟΥΣ ανακοινώνει οτι φέτος θα λειτουργήσουν τα ακόλουθα τμήματα:

·ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ: τμήμα νηπίων, παιδικά τμήματα, τμήμα ενηλίκων (ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 15-9-2015)

·θΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ: για παιδιά από 6 έως 15 χρονών(ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 1-10-2015)

·ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ: για παιδιά από 5 χρονών, για ενήλικες(ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 1-10-2015)

·TUMBAO: "Χορογραφίες όπου συνδυάζονται οι αεροβικές κινήσεις με τις εκφραστικές κινήσεις του σώματος κ τεχνικές χορού" τμήμα για ενήλικες, παιδικό τμήμα από 5 χρονών(ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 1-10-2015)

·PILATES "mat"(ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 1-10-2015)

·ΤΜΗΜΑ PILATES: για ηλικίες 50 plus (ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 1-10-2015)

 Οι εγγραφές ξεκινάνε από 7-9-2015 στα τηλέφωνα:6977015296 κ 6948534429

Ευχαριστήριο του Πολιτιστικού Συλλόγου Παραλίου Άστρους για το Estella festival

Κατηγορία Πολιτιστικός σύλλογος | Αναρτήθηκε 30-08-2015 09:25:30 pm | από nskarmoutsos

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πολιτιστικός "ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΙΟΥ ΑΣΤΡΟΥΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ" επιθυμεί να εκφράσει τις ευχαριστίες του αναφορικά με τη διοργάνωση των εκδηλώσεων του “Estella festival”, ενταγμένου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Πανσελήνου σε Αρχαιολογικούς χώρους (κάστρο Παρ. Άστρους) 29 Αυγούστου 2015, καθώς και για την άψογη συνεργασία τους:

Αναπτυξιακή Πάρνωνα, Δήμο Βόρειας Κυνουρίας, Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας, Όμιλο «Πυράμια», Πρόεδρο Τ.Κ. Παρ. Άστρους, Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Ι.Ν. Ευαγγελίστριας Παρ. Άστρους και κάθε συμμετέχοντα – συμμετέχουσα.

Ευχόμαστε η δράση αυτή να συνεχιστεί και να καθιερωθεί και τα επόμενα χρόνια πάντα και καλύτερη.

Από το Δ.Σ.

Εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Παραλίου Άστρους

Κατηγορία Πολιτιστικός σύλλογος | Αναρτήθηκε 20-06-2015 12:09:43 am | από nskarmoutsos

Οι εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Παραλίου Άστρους θα παρουσιαστούν με την παρακάτω σειρά:

  • Σάββατο, 20 Ιουνίου, Διοικητήριο Π. Άστρους,  από ώρα 7:00μ.μ. ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ,  και ώρα 8:00μ.μ. ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΔΡΩΜΕΝΟ
  • Κυριακή, 21 Ιουνίου, Διοικητήριο Π. Άστρους,  ώρα 8:00μ.μ., ΕΠΙΔΕΙΞΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΡΥΘΜΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ
  • Δευτέρα, 22 Ιουνίου, Προαύλιο Δημ. Σχολείου, ώρα 9:15μ.μ., ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ 

(πριν από την έναρξη των χορών θα προβληθεί μια παρουσίαση - περιήγηση στις ομορφιές του "Νησιού" μας, όπως    παρουσιάζονται ξεχωριστά διαφορετικές στις τέσσερις εποχές του χρόνου με τίτλο: ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟ «ΝΗΣΙ» ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΠΟΧΕΣ ΤΟΥ ΧΡΌΝΟΥ).

Ευχαριστήριο του Πολιτιστικού Συλλόγου Παραλίου Άστρους

Κατηγορία Πολιτιστικός σύλλογος | Αναρτήθηκε 08-04-2015 11:50:16 pm | από nskarmoutsos

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος ΠΑΡΑΛΙΟΥ ΑΣΤΡΟΥΣ με την ευκαιρία του στολισμού κεντρικών οδών του Παραλίου Άστρους με “πασχαλινά αυγά”, με σκοπό τη δημιουργία εορταστικής ατμόσφαιρας ενόψει των Αγίων Ημερών του Πάσχα εκφράζει τις ευχαριστίες του προς το Σωματείο Επαγγελματιών Άστρους “Ο ΚΑΡΥΤΣΙΩΤΗΣ” για τη συνεργασία στο αντικείμενο αυτό.

 Από το Δ.Σ.

Ευχαριστήριο του Πολιτιστικού Συλλόγου Παραλίου Άστρους

Κατηγορία Πολιτιστικός σύλλογος | Αναρτήθηκε 23-02-2015 02:49:11 pm | από nskarmoutsos

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο "ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΙΟΥ ΑΣΤΡΟΥΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ",  αναφορικά με την εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015, από ώρα 19:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Διοικητηρίου Παρ. Άστρους, θα θέλαμε θερμά να ευχαριστήσουμε:

  • όλους τους επιχειρηματίες του Παραλίου Άστρους, που πρόσφεραν διάφορα είδη για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης,
  • όλους όσους βοήθησαν με οποιοδήποτε τρόπο,
  • την Τοπική Κοινότητα για την παραχώρηση του χώρου και
  • όλους όσους συμμετείχαν στην εκδήλωση και διασκέδασαν μαζί μας.

ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ!

Από το Δ.Σ.

Προηγούμενες αναρτήσεις